Farmor

Saknad
 
 
Ett år har gått sen den absolut värsta dagen i mitt liv, att du inte svarade i telefon att stå utanför din låsta dörr utan att ha en aning om vad som hade hänt dig! Usch, skönt att ha en plats att gå till. Vi var där idag och gjorde fint, hjärtan, blommor och ljus!
 
 
 
 
 

Baaiii

Igår efter badminton-matchen som förövrigt var riktigt tuff! Ont i rumpen idag! Så cyklade vi hem till Rob och Henk. Dock hade vi två cyklar när vi började cykla men sen sprängdes däcket på den ena haha! Skrattade gott. Så vi fick promenera resten. Väl hemma hos dom så åt vi gott och hade trevligt! Mycket dans och gott att dricka. Men inget onyttigt att äta åtminstone, sa nej till kladdkaka med glass (!!) och chips osv. Helt GALET att det går jag älskar KLADDKAKA :)
 
Robin släpper iväg sin present!
 
 
Saknar redan :)
 
Karin och Jonas :)
 
Jag igår!
 
Idag ska vi till farmors grav och jag har köpt blommor och ljus :) Sen blir det nog lugnt resten, måste plugga en del också! Jobbar imorgon kväll så då finns det inte tid till plugg. Haaa det bäst.
 

God eftermiddag!

Igår satt vi uppe och kollade på Ryder Cup Golfen till klockan ett, därför sov jag till halv elva imorse.. När hände det senast!? Jag ville verkligen skype:a med min Nya Zeeländare så jag sprang upp till datorn för att kolla om hon fortfarande var uppe och redo att prata av sig lite med TESSSSSS :) Det var hon, yaay! Dock var internet-anslutningen till sådär halvkass så jag hörde inte så bra, hoppas jag tolkade alla meningar rätt för annars kanske hon sa något i stil med "Alla hatar mig här och jag trivs inte alls, jag vill hem!!" och jag svarade "Åh vad härligt att allt är som det ska och tiden går ju bara såå fort" :) Haha! Hoppas inte det.
 
Nu blir det storhandling, sen badminton och till sist hem till Robin och säga HEJDÅ. Buuu :)
 
 
Kram

Spelspel

Spelade spel i tre timmar, rekordtid för det spelet. Var hemma hos bröderna och spelade och hade trevligt ju. Drack loka och åt mango! Så nyttiga är vi nu faktiskt. Inte ens varit godissugen än, å då har det ändå bjudits på tårta och liknande. Det är skönt!
 
Tycker mina ben ser muskulösa ut!? Inge fint änna, får cykla mindre, sitta i soffan mer! :)
 
Imorgon ska det bli löpning och storhandla käk innan vi drar på Robins hejdå-fest. Blir nog en bra dag, måste plugga lite också. Jobb och skola samtidigt är lite småstressande... Ska jobba måndagkväll men sen får jag nog ta det lugnt med den saken, skulle ju egentligen hinna till farmors grav då det gått ett år på måndag sen hon gick bort. Men ska dit på söndag istället och göra fint :) Hon är i mina tankar hela tiden!
 
 

Citronvatten

Goddagens! Sovit som en liten prinsessa utan ärt inatt alltså. Igår var jag helt slut efter jobbet så jag däckade i soffan klockan 19 och sov till klockan 20 då det ringde här hemma. Men sen gick jag in och la mig i sovrummet och sov 10 timmar till! Haha gött. :)
 
Idag åkte jag till skolan för att skriva laborationsrapport, trodde det skulle gå smidigt men det tog faktiskt ett bra tag.. Efter skrivandet cyklade jag in till stan och köpte två tröjor och två BH och strumpebyxor :P Köpte även en lucky balloon som min bror ska få släppa iväg imorgon på hans hejdå fest :)
 
Mysigt!
 
Ikväll sticker vi hem till mina bröder och spelar lite spel och smågosar lite! Nu vankas lite middag, ha det göttigast! Jag har skaffat instagram med förresten! Tog steget.

Lång dag

Hej hallilå där! Haft en lång dag men den har varit väldigt fylld av skratt. En tjej som heter Victoria jobbar på LM och vi hade lite för roligt ibland kanske, Tessan och Vickan på gång igen som vi sa. Skrattade åt det mesta alla vi där uppe faktiskt, men det är ju aldrig fel så länge jobbet blir gjort då vill säga!
 
Men oj vad man blev trött av en dag där uppe! Lyfta kartonger, tömma kartonger, fördela ut varor i lådor till olika länder, springa omkring med vagnar, dra pallar och återigen alla dessa lådor! Antagligen gått några mil bara på jobbet, cyklade ju även dit. Det tog 50 minuter så tio i sju var jag framme, sammanlagt har jag alltså cyklat i en timme och 40 minuter idag. Plus att det inte äts något onyttigt! Det bjöds på tårta på jobbet idag, men jag stod emot! Stark som få. ;D Beach 2013 here I come? Haha lååångt kvar tills dess...
 
 
Imorgon bär det av till skolan för laborationsrapportsskrivande och sen blir det hem, får se vad som händer imorgon kväll, ingenting planerat. Men på lördag blir det hejdå-kramkalas för min fina bror! Japan säger du va!? Inte alls långt borta, ingen hembiljett bokad... Desto fler får väl jag boka till honom. Operation spara pengar börjar nu!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morrn!

05:10 steg jag upp som planerat, dricker nu mitt morgonkaffe och om 15 minuter ska jag börja cykla. Det är dock mörkt ute och jag har inga lampor, hörde en i förrgår som fick böta för det och det hade ju varit lagom göttit att gå back på en dag man jobbar haha! Kommer bli en lång dag! Ikväll skulle vi spelat badminton men det finns inga tider så får väl bli en löprunda och spara badmintonen ett tag. Precis blivit av med all träningsvärk.
 
Varför kan inte bilderna vara rättvända från iPhone? Det är iallafall jag i Skåne :)
 
Hoppas det blir en OK dag på jobbet och sen hem och sova nån timme kanske ;D

Konsten att säga nej

Efter en lång dag i skolan, gick från 8-17 så cyklade jag hem i ÖSREGNET. Det kan inte vara lite finare väder snart kanske, blir inte alls deppigt i längden liksom. Men jag hade laboration idag, HPLC! Faktiskt ganska intressant men det är väl inget jag borde skriva om här då det inte engagerar så många vad jag gjorde i skolan. Men vi analyserade åtminstone innehållet av koffein och bensoesyra i kaffe, te, redbull och huvudvärkstabletter. :)
 
Koffeeeein, kan man leva utan det!?
 
Under laborationen så ringde dom från jobbet, jag är helt ledig imorgon från skolan och hade planerat att gå upp vid 09:00, dricka kaffe i min egna lugna takt och sen plugga resten av dagen (återigen i min egna lugna takt) meeeen när dom ringer å frågar om man kan jobba och jag inte har några som helst planer egentligen, så kan jag inte säga nej!! Så jag sa ja riktigt långsamt och därmed var det kört. Klockan står på 05:10 och jag ska påbörja cyklingen klockan 06:00.
 
 
Damn it.
 
 
 

Godisförbud

Känns som att man är 10 igen och mamma gav en godisförbud, vilket hon aldrig gjorde men ändå... Jag och Jonas kom överens om att ingen får äta något onyttigt på två veckor från och med idag! TVÅ HELGER utan någonting onyttigt. Säkert enkelt för vissa men vi äter ofta nåt onyttigt om dagen, dock inga mängder..
 
Vi har satsat pengar på detta så det är helt seriöst. Kommer aldrig förlora ett vad. Däremot gäller det inte lite vin på lördag på min brors hejdå-fest, vilket är bra! ;) Godis, bullar, dricka, chips, juice ingenting sådant!
 
Bilden från förra inlägget som jag ville visa, perfekt ju att ta kort på sig själv utan att komma för nära och att ens armar syns! :) WIN
 
Regn regn regn, finns inget att göra förutom att sitta inne å huttra! Jag skulle försöka frakta hem cykeln idag från Chalmers som har stått där sen bromsarna slutade att fungera. Jag valde att ta den till Jonas jobb så får han ta den i bilen sista biten hem, men bara att ta mig hem idag tog två timmar! Därför jag är emot bussar nu förtiden, cykeln tar mig dit jag vill inom en rimlig tid. Cykel imorgon igen alltså! :)

Present

Alltid lika svårt när det gäller presenter? Nu sa dock min bror att han inte vill ha en hejdå-present inför Japan men jag gillar inte att gå på kalas utan att ha något med mig. Hittade lite roliga grejer på coolstuff å teknikmagasinet. Själv blev jag redigt med sugen på en sådan här:
 
http://www.coolstuff.se/Monopod-Kamerastativ
 
 
Varför kan jag inte infoga bilder från google?!
 
Men vi får se vad jag hittar, en massa smågrejer? Sen har jag även länge velat ha en pinata fylld med godis å slå på. Hittade en nu! Men det börjar bli lite tajt om tid, det är ju på lördag det ska ske. Oftast tar det ju minst tre arbetsdagar att få något på posten.
 
 
 
 

Skola

In till skolan för att ha möte med min grupp och två lärare, sen en föreläsning och till sist hem igen! Kommer nog gå snabbt i skolan och ikväll blir det blåvitt-gais :)

Fika

Dagen i sin helhet har varit både nyttig och onyttig kan väl det sammanfattas det som. Började dagen med en mysig frukost med Jonas och hans far. Viktigt att skriva om känner jag, sen åkte vi åtminstone till Alelyckan och körde badminton i 1 timme och 15 minuter. En snabbdusch senare så satt jag på cykeln in till stan för att träffa goa tjejer! Vi gick först till Condeco men det var det smockfullt. Vi hamnade på Le Pain Francaise eller hur det nu stavas/uttalas. Drack fyra koppar kaffe och åt gott, se bild nedan!
 
 Sonia och jag delade på detta gotte <3 Det var hallon i passionsbakelsen, bara så alla vet. (internskämt for the win)
 
Finaste vän! Så sjukt impad av tjejen också som läser till läkare å fortfarande har tid att vara awesome ;) <3
 
 
 
 
 
 
 

Snabba beslut!

Snacka om att heländra sina planer från en minut till en annan, färdigpackade och klara att åka så fick jag ett sms "Kan du jobba imorgon, dubbelt betalt." SVÅRT att säga nej till. Vi skulle åkt till Orust i helgen, men i och med det smset (Plus att vädret ska vara helkass och att Jonas pappa kunde tänka sig att åka ner till oss imorgon istället) så valde vi att stanna hemma! 
 
Imorgon skall jag alltså jobba några timmar för 250 pix i timmen! :) Sen skall Jonas far komma hit och vi skall äta en mysig middag och sen mysa ihop oss i tv-soffan.



Klänning jag köpte! Väldigt somrig, fel ute? Ja visst är jag, tyckte den var kanonsöt dock och värd 90 spänn nu måste vi ju bara resa i vinter!!
 
Snart skall mina bröder komma hit, vi skall slabba pizza och spela spel! :) Mysigt, kul med helomvändning faktiskt. Kanske inte är jättetaggad på att jobba imorgon men det gäller bara några timmar så det är lugnt, 1200 spänn bara sådär säger man ju inte nej till heller faktiskt, kan jag köpa en vintrig klänning med!! :)
 
Haaa världens bästa fredagkväll!

Gonatt änna!

74,29508196721311Dags att nana! Har borstat tandtrådat och fluxat! Redo för tandläkaren imorgon! Ska även hämta ut mitt paket från Nelly å sen upp till Orust! 

Blåvitt

 
Åkte in till skolan med cykelen och vårt lilla gruppmöte tog väl ca 15 minuter, det kändes då ganska så onödigt att bege sig hemåt igen efter den cykelturen (Det är rätt tungt upp för backarna) Så jag stannade kvar och började skriva på vårt projekt. Jag skall skriva delen om Fallfilmsindunstare, visst låter det överväldigande? :D Inte så roligt som det låter faktiskt, måste vara klart till på måndag. Imorgon efter besöket hos tandläkaren tänkte jag sätta mig med plugg! På riktigt, så himla lätt att göra en miljon andra grejer. Får lön imorgon med å tandläkaren ligger vid allum! Får se om det blir en snabbtitt, behöver koftor å underkläder. :D



Efter skolan stack jag till Blåvitt-shopen och hämtade ut biljetter till IFK-GAIS på måndag :) Å nu blir det middag snart, en lugn kväll. Vi pratade på att springa men kanske är dumt två dagar i rad? Gjort 100 situps å 70 armhävningar idag åtminstone :D IIh

Spring spring

Känns som det har varit en produktiv dag idag! Hunnit vara i skolan, lunchat med dockan, pluggat, lagat mat, sprungit m.m. Bra dag tycker jag nog allt. Sen har vi även slått rekordet på slingan som vi brukar springa. 18 minuter och 56 sekunder. Förra rekordet vart 19:30 så det är en rejäl förbättring. Stolt!
 
Spelet vi spelade i lördags, tog fyra timmar att spela klart när vi väl kunde det :) Eclipse heter det och går ut på att skapa sig ett imperium i rymden med sina skepp. Helt galet mycket regler, men skoj!
 
Imorgon blir det in till skolan för projektarbete, fem sidor skall vara skrivna till på måndag... Hur många har vi skrivit? Svaret är så enkelt som 0 hela sidor! Inte ett skrivet ord faktiskt. Känns stabilt så sett ;)
 
 
/THEEEEESSSSSSSAN

Klänning

Beställde en klänning på Asos.com som kom igår :) Var ganska nöjd med den, men skulle beställt en UK 6 (Sverige 34) Men det blev en UK 8 (strlk 36) vilket är lite stort! men med ett skärp blir det OK!
 
Baksidan
 
Framsidan! :)
 
Nu ska jag plugga lite till, projektarbete. Först kaffe! :) Ikväll blir det löpning igen hoppas jag, vi har ju verkligen kommit igång bra, men nu har vi inte sprungit sen i fredags.
 
/T

Upprepning från förr

För att ta allt där det en gång började, på en skola i Eriksberg. Där träffades jag och Jonna för första gången. Riktigt så långt tillbaka skall vi dock inte gå och inte i detalj, men en dag hade vi färgat håret i samma färg. Alla trodde att vi färgat det tillsammans och att detta var riktigt planerat och genomtänkt. Så var inte fallet! Vi hade färgat håret utan att tala om detta för varandra och inte heller valt ut en färg ihop. Men det blev som det blev, och vi fick väl stå ut med att alla antog att vi skype:a varje dag innan skolan & bestämde hur vi skulle agera just den kommande dagen.
 
 
Idag väntade jag på Jonna på Chalmes hållplats, hon skulle ankomma med 10:ans spårvagn klockan 12:08. Förväntansfull inför att få träffa min goding stod jag där med en metro i handen. Jonna kliver av spårvagnen och till min förvåning så hade hon färgat håret i samma färg som jag! IGEN. Vi skrattade gott åt detta och gick sedan för att ta varsin ceasarsallad, tog av oss jackorna och hade samma modell på tröjorna och varsitt litet hål på magen på tröjan. Detta är väl inte så förvånansvärt dock då forskare kommit fram till att genier och galningar tänker likadant, genialitet och sinnesjukdom är besläktade tillstånd och psykologer har nu hittat gemensamma drag i hjärnan som bekräftar detta ;) Nej skämt åsido så var det  rätt roligt faktiskt, I think we are soulmates å kommer få väldigt vackra barn.

No Sleep

Kunde inte somna inatt! Låg och funderade över saker som verkade helt banala när jag vaknade sen. Varför blir det så på kvällarna?  Man funderar och allt ser så mörkt och jobbigt ut, ingenting kan någonsin bli bra igen känns det som och allt som har hänt är kanske att man inte fått svar på ett sms eller att man har en jobbig uppgift framför sig i skolan. Kanske borde göra det som ett experiment när jag har för mycket tid över, "Typ testa vara vaken tills jag blir galen." Låter väl skoj?
 
 
Hur som helst mår jag ändå bra idag, pigg å glad som vanligt. Det som förstörde lite var väl att det ösregnade imorse vilket gjorde cykelfärden till skolan obefogat jobbig, kabeln till bromsen ramlade ur helt och jag kunde således inte bromsa alls, surprise sådär runt sju-draget på morgonen liksom. Rätt ut i bilvägen for jag men det var en väldigt otrafikerad gata för att vara morgontrafik, pjuh!
 
 
Jag imorse :)
 
Nu har vi precis meckat med min andra cykel för att den åtminstone skall fungera månaden ut. Ska köpa busskort sen innan det blir vinter och jag måste skaffa dubbdäck på cykeln och sätesvärme kanske, aldrig fel! :)

Golf och matlagning

Första delen av dagen spenderades i skolan, försov mig dock som jag har gjort två gånger i rad nu!? WHY MAN :) Skönt att sova kanske, vem vet. Efter två skivor sirapsbröd med ost slängde jag mig på cykeln (Efter att ha lagt ner rätt mycket tid på sminkningen dock, gäller att prioritera!!) och begav mig till skolan. Tyvärr har vissa växlar slutat att fungera så jag fick  trampa på frenetiskt för att inte bli allt för sen, var som ett helt spinningpass.
 

När J kom hem stack vi till golfbanan och trotsade alla vädergudar för att spela en runda golf, mys! Nu lagar vi kyckling i ugnen med rotfrukter och sen kommer våra favoritprogram på tv, en bra måndag helt enkelt.
 
 

Hårfärg

Färgade håret igår! Blev nöjd.
 
Förut!
 
Nu! :)
 
I helgen plockade vi även massvis med svamp, kantarell så vi badar i det! I fredags åt vi kräftor och vi har även spelat ett nytt brädspel som tar 8 timmar att spela om man inte kan alla regler. Köpte ett nytt linne i Mellerud också men där slutar nog historien.
 
Igår var vi på blåvitt-elfsborg i regnet, tur att IFK vann! :) Time to plugga.

Slänger in en bild..

Tänkte bara uppdatera alla som tror att jag bara "tar det lugnt" på helgerna, att så inte är fallet!
 
 
Hard work ;)
Så såg jag ut efteråt haha! :)
 
/T
 
 
 
 
 

Målning

Målningen går framåt i stugan! Snart är vi klara med projektet att riva ner taket och att måla allt, LÄS ALLT, vitt :)

Sen skall det in en soffa, ett litet pentry/kök och lite fina inredningsdetaljer innan vi kan kalla oss "klara" med projektet. Sen är det väl bara att utnyttja det till max! Dock fick jag någon slags reaktion på vad jag tror var målarfärgen... Fick en massa prickar i hela ansiktet å nu menar jag inte typ 20 utan snarare 150 stycken knottror över hela ansiktet, mest lokaliserat i pannan. Ingen aning om vad det var. Tog tre dagar att bli av med det iallafall.

Snart bär det av upp till Dalsland för svampplockning, Mellerud, kräftätande och en massa kortspelande! Bara en hel med lugn och ro, can't wait. Ska även färga håret, hur det blir skriver jag väl ett litet inlägg om senare, finns ju inget roligare än att skriva om sig själv i sin egen blogg ;)


Lillstugan! <3 Nya fönster skall in också såklart, å med dörr ut till altanen som skall byggas med en mysig uteplats! Kommer bli episkt som ungdomarna säger.

Long time no see

Update Thereses liv.
 
  •  Slutat jobba på Astra Tech (numera Wellspect Healthcare)
  • Återgått till mina klädhängar-dagar på KappAhl DC.
  • Skolan är igång! Analytisk kemi och separationsteknik 2 står på agendan.
  • Målar om sjöstugan på landet, skall bli mysigt när allt är klart. Bilder kommer!
  • Saknar en viss Linda som av allt att döma trivs som fisken i vattnet i Nya Zeeland!
  • Börjat internetshoppa too much, dags att vara nöjd haha!
 
 
Just i skrivande stund bakar jag mitt favoritbröd från barndomen! Efter fyra deciliter sirap insåg jag varför vi kallade det sirapsbröd och insåg även varför just det brödet var mitt favoritbröd... Jag hoppas verkligen att det blir lyckat. Tanken är att vi skall åka upp till Dalsland i helgen, hela bunten! Med det menar jag mina bröder, föräldrar och min kärlek. (& Jonas med såklart ;) ) Därav bakning av vad som skall bli frukostbrödet i helgen.
 
 
/T
RSS 2.0