Kolhydrater, fett, omättade/mättat?

Föreläsningen idag handlade kolhydrater vs fett o.s.v. Det omkullkastade mycket av det man tidigare hört/läst/lärt sig. Det man ska akta sig för är att få ett högt glukosindex i blodet. Blodglukoshöjning utsöndrar insulin och insulin är lagrar in fettsyror i cellerna. = Du blir fet. Alltså är LCHF en bra metod om den används på rätt sätt - med rätt fetter! Att inte äta kolhydrater gör alltså att du håller blodsockret på en jämn nivå, insulin utsöndras inte i lika stor mängd och fett lagras då inte in. Det som är största anledning till att vi får högt blodglukos, är stärkelse (speciellt bröd, som innehåller 50% stärkelse!) Det som vi nog redan innan visste var att vi skall undvika snabba kolhydrater, som ris/pasta/potatis och byta ut mot fullkornsalternativ. Det jag däremot inte tidigare visste var att man skall undvika omega 6 och omega 3 i stor mängd, dessa fettsyror är väldigt reaktiva (har dubbelbindningar) och kan skada cellerna. Att dricka 1,5 l cola/fanta/läsk är att äta 50 stycken sockerbitar, skulle du dricka läsken om sockerbitarna var synliga tro? Vi får i oss 10 gånger mer socker än vad vi är skapta för.
 
 
En annan sak jag trodde var bra, är Becel! Men nej, detta skall vi tydligen undvika. Då det innehåller reaktiva fettsyror som omega 6 i alldeles för hög grad. Det vi däremot skall äta, för att det är fettsyror som är likt våra egna är bröstmjölk (det gör man ju inte så länge) men mjölkfett är bra, även chark-produkter (kött) och fisk! Om vi skall välja någon olja att äta så skall vi välja bort majsolja, solrosolja och linfröolja. Bra oljor är olivolja, rapsolja och palmolja. Alltså välj bort Becel, ersätt med bregott eller smör!
 
Sen är en sak som gjorde mig deppig var att glass är särkilt fettbildande då det är en kombination av fett och socker. Glass minskar även fettförbränningen och ökar fettinlagringen på samma gång. Med andra ord en säker källa till övervikt. (Detta gäller även muffins, mjölkchoklad för kolhydrater tillsammans med fett är särkilt fettbildande.) Undvik livsmedel med härdade vegetabiliska oljor, som innehåller transfetter och ökar risken för hjärt&kärlsjukdomar.
 
Ska du öka ditt intag av olika fetter, så måste du även öka ditt intag av antioxidanter, var du kan hitta antioxidanter i vilka livsmedel skrev jag om igår! :)
 
 
Imorgon när vi storhandlar, skall vi köra två veckor utan bröd till frukost och bara fullkornsalternativ för att se om vi känner av någon förändring till det bättre. Det som är viktigt att notera är att om man är frisk, inte lider av diabetes eller fetma så är det bara nödvändigt att minska på intaget av snabba kolhydrater och man behöver inte vara extrem! Men en kolhydratfattigare kost kan göra att man blir av med sin typ 2 diabetes. Som sagt var mycket av det han föreläste om (Göran Petersson) ganska nytt för mig, vilket gör att man vill ta det med en nypa salt tills dess att man läst på ännu mer! Vilket jag föreslår att alla andra också gör. Men har man diabetes(viss typ)/fetma så kanske det är bättre att förändra kosten än att fortsätta som man tidigare gjort...
 
 
/Inte en expert.
 

Facelook

Haft tråkigt, vilket alltid resulterar i bilder!! :) Förstår mammas kommentar nu om att hon inte hade blivit förvånad om jag hade förstorat upp en bild på mig själv och gett henne i födelsedagspresent, men det gjorde jag ju faktiskt inte. Utan paketet med canvas-bilden kom igår, trodde det var kaffet som kommit på posten. Men det var mammas present! :D Så nu har jag något att ge henne imorgon. Känns skönt.
 
 
Me todays.


Det är inte länge jag kan vara seriös. Dags att äta rester (hamburgare) innan en föreläsning i skolan!

 

Naglar

Jag har målat mina naglar idag! Hade haft svart nagellack och det såg överdjävligt ut när det skavt av. Men nu är det fint igen, tyvärr är mina naglar dock inte så långa som jag vill ha dom! "Fuck-you-finger-naglarna" (kunde skrivit långfingret men det är ju inte lika kul) skivar sig jämt på mitten när dom växer! Sjukt irriterande. Men jag får väl lösa det på något vänster, finns ju växtnäring för allt... Kanske även finns växtnäring till mig så att jag kan växa över mina 1.60 m? ;D
 
 
Rött! Titta på dom små naglarna, ser ut som bebisfingrar. Vet att Frida inte gillar när jag lägger upp bilder på mina händer heller haha, så förlåt ;) <3
 
 
KRAAAAAM

HELGEN

Helg-dags. Facebook berättade inte för mig att det hade snöat? Så när jag kollade ut så fick jag inse det själv, stört. ;) Kallt är det också. Så nu ska jag plocka fram mina ecco-stövlar för annars fryser lilla tårna. Jag har en föreläsning i skolan, ser fram emot den för den är om vad vi inte bör äta och varför! Sen blir det säkert ett inlägg om det. Bra att veta ju! Ikväll ska vi bara vara hemma och se på X-factor, mysa och sånt. Ska köpa glögg med, varit sugen på det superlänge nu, 1 december imorgon och då fuskar man ju inte om man startar.
 
 
Igår var ju min bror här, vi käkade hamburgare. Stört gôttit! Trevligt med, sen körde jag honom hem.
 
HÄR ÄR DEN ;D
 
 
Nu ska jag se på tv med en kopp kaffe, plugga lite och sen dags att ta sig till skolan. Trevlig helg!

Bror på middag

Snart kommer min bror hit! Vi ska äta hemlagade hamburgare och potatis i ugnen! :D Torsdagslyx när den är som bäst. Henke blev fastanställd igår, värt att fira helt klart. Grattis fina bror!! Så värd det.
 
Ska återgå nu till maten så den inte bränns när vi ska bjuda på middag... Lägger väl upp någon bild sen kanske om jag tar någon på någon annan än mig själv ;)
 
 
Jag och min bror i Japan. <3

Antioxidanter

Föreläsningen idag handlade om antioxidanter! Riktigt bra föreläsare (Göran Petersson). Antioxidanter är vitaminer, mineraler, enzymer som skyddar oss mot fria radikaler.
 
Vi andas in ca 10 liter luft/minut, varav ca 2 liter av detta är syrgas. Några procent av syrgasen bildar fria syreradikaler. Alltså bildas en del syreradikaler som kan reagera vidare i kroppen. Alzheimers, cancer, hjärt och kärlsjukdomar, alla dessa förlopp påverkas av fria syreradikaler. Därför bör vi få i oss antioxidanter som reagerar med radikalerna. (Vad jag har förstått det som, så påverkar även syreradikaler åldrandet. Utseendet "förbättras alltså om vi äter antioxidanter). Dessa antioxidanter återfinns i en del olika livsmedel. Det vi bör äta är röda äpplen hellre än gröna.. Skala inte äpplena! I skalet finns bra antioxidanter.
 
Vi bör äta morot, helst rivna med och någon slags fett på (olja till exempel). Vi bör äta gröna ärtor, kalasbra! Det finns även antioxidanter i mörk choklad, men välj då inte marabous mörka choklad utan en 86 % utan så mycket socker. Olika bär, dock inte färdiga yoghurtar, saft eller liknande som har mycket socker, utan ät bären separat.
 
 
Tomater ÄR KANON. Den röda färgen ges av antioxidanten lykopen, som även finns i vattenmelon om tomat inte är något man tycker om. Tomater är väldigt bra att äta mycket av. Även majs är bra. Lax är en annan sak vi bör äta, dock finns det en del miljöaspekter med lax.
 
 
Då vet vi vad vi skall äta! :) Alla vill vi väl skydda oss mot cancer, stroke, åldrande och liknande.. Så det är bara att sätta igång att äta mycket frukt och grönt. Tomat är bra skydd mot Bröst/prostatacancer läste jag.. Skall nog äta en tomat nu. HAJ :)
 
 
 

Tips från Therese

Hej alla två läsare :) Idag har Therese läst aftonbladet och såg på bild att en JÄTTEORM spydde upp en HEL ko. Jag trodde såklart inte på detta innan jag sett det. Därför vill jag rekommendera er andra tvivlare att titta på filmen. Om ni mår dåligt eller behöver stödgrupp efter dessa starka foton. Så ber jag er vända er till 073690****. Kram till alla er.
 
Filmen om kon som spyddes upp
 
 
Skrev jag kram på er alla två?

Redo att åka hem

Mindre än två timmar kvar att jobba. Ska bli skönt att åka hem sen :D hoppas på att få låna en bil till träningen! Men min pappa svarar verkligen inte när jag Smsar haha. Snällt. Ska träna ikväll sen bara däcka i soffan hela kvällen. :) Sååå är det.

jobbet

Är på jobbet! :) Gillar verkligen att vara uppe på LM, här trivs jag! Har ju haft värre jobb (och ett bättre), vilket är bra för då vet man hur man kunde ha haft det. Lär sig uppskatta saker typ? Ändå klagar man såklart på att tiden går långsamt eller att det är tungt och så :D När jag gick i gymnasiet hoppades jag verkligen på att få ett jobb där jag bara kunde hoppa in ibland när jag själv kunde (när man var ledig från skolan till exempel). Nu när jag har ett sådant jobb, där jag bara behöver säga ja när jag själv kan.. Så klagar jag. Så jäkla sjukt. Måste ändra inställning där. Uppskatta det jag har, jag har så mycket!
 
Två fina tjejor som jag ska träffa på LÖRDAG! :)
 
Igår beställde jag mammas present. Jag pluggade väl inte allt jag hade skrivit upp. Kunde gjort det bättre! Men hjärnan tog slut efter några timmar. Får ta igen det lite i helgen om jag hinner. Vill även komma iväg och handla, ska kolla om jag hittar något nytt att ha på mig på julfest/bordet den 7e och även leta en ram till canvastavlan. Men resten av listan gjorde jag ju faktiskt igår! Så jag får vara nöjd och spara lite till helgen som sagt. Ska ut med mina tjejer på lördag!! Jonna kunde inte, men vi kör ändå. Lika bra, vi hinner ju inte ses så ofta när alla har sitt, en framtida läkare, en framtida ekonom och en framtida kemist liksom! Sen är det tre andra också som på annat håll är upptagna. Linda i Nya Zeeland och Sonia som pluggar till läkare i Polen! :)

Wuppsie

Attans, eller ändå inte attans. Men jag har massa att plugga nu helt plötsligt för jag skall jobba imorgon. Fick precis sms om det, så jag får kötta på nu istället! Man orkar ju aldrig plugga på kvällen sen. Aja.... :D Det blir bra, goa pengar!
 
Har bestämt mig för att förstora upp en bild till mamma i födelsedagspresent, en bild som påminner om landet och fina somrar som spenderats där! Hoppas hon blir glad. Ska förstora upp den på canvas-duk. Hoppas det blir bra nu!
 
Skojade först att jag skulle ladda upp en jäkla massa bilder på mig själv i olika vinklar i 100*100 format.. Så skrev hon: Det tror jag säkert. VAD MENAS MED DET?
 
Så dags att köra igång då! Lagstiftning, ekologi och toxologi.. Skjut mig.

Löpning

Var precis ute och sprang! Hade pluggat klart första delen av det jag ska få gjort idag. Så kan stryka kristallstrukturer och metaller, löpningen och småstädandet. Har mycket kvar dock.. Tänkte precis sätta igång med lagstiftning av kemikalier. Så kul har jag! När jag var ute och sprang kom mest ballader, det peppade ju kanske inte så bra haha! Men jag sprang runt åtminstone, kört lite styrka här hemma och imorgon får jag köra utfall och så på fysträningen, tänkte nog köra dubbelpass imorgon, ett på förmiddagen och sen med laget på kvällen. Om mina vader tillåter det, gör väldigt ont... Men har stretchat en hel del! Back to plugget.
 
 
Köttttttaaaaaaaaaaaaa vinterbeach 2012/2013

"Tisdagens att göra"

Jag somnade inom typ fem minuter igår, så hann inte fundera över livet så mycket haha! Tack och lov, allt verkar alltid så svårt när man ska lägga sig. Ibland har jag till och med fått så enkla saker som att hitta till ett ställe dagen efter att verka omöjligt trots GPS typ. Man är för rolig ibland, när man vaknar så undrar man hur man kunde förstora upp någonting så mycket!
 
Skrev precis en "att göra lista", ska sätta igång så snart jag sett på mina program på tv med en kopp kaffe.
 
Tisdag 27/11
  • Plugga kristallstrukturer
  • Plugga Metaller - järnkonformationer
  • Pourbaix-diagram
  • Plugga Ekologi
  • Plugga Toxologi
  • Plugga lagstiftning inom kemi (REACH/SIN-listan)
  • Springa + lite styrka
  • Städa undan lite.
  • Kolla present till mamma
  • Sist men inte minst, göra upp en träning till handbollen.
Får vi se om jag hinner allt idag!! Har till 20:20 på mig ungefär. Jonas jobbar över ikväll som vanligt på tisdagar, så jag har mycket ensamtid. Kanske la upp en för stor lista? Ibland är det ju skönt att känna att man klarat av det under dagen. Men vi får se, kanske låtsas om att en punkt inte fanns annars.
 
HAHA jättefin bild från Thailand.

Lediga dagar

Inga föreläsningar varken imorgon eller på onsdag. Att vara ledig innebär väl bara att jag har väldigt mycket att göra skolmässigt ändå. Jag ska göra "att göra listor" för att få något gjort! Det ska inkludera mest plugg men även träning och städning. Förresten ska jag också lägga upp en handbollsträning till söndagen, får nog googla lite på övningar...
 
Jag undrar om jag kan somna inatt, annars kan jag ju ligga och fundera över något nytt jag vill veta, som med kissnödigheten och rodnad. Alltid bra att lära sig nya grejer ;) Lite mer intressanta än vissa saker vi lär oss i skolan. Som olika strukturer på metaller.
 
Ska se på facebook-dokumentären på tv4 fakta sen, där kanske man kan lära sig lite intressant också. Sjukt häftigt det där med Facebook.. :)
 
Bild från förra vintern, när tjejerna var hos mig och hade mys och spelade spel! :)
 
Hur som haver, dags att mysa ner sig i soffan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Golf på Teneriffa

Vi bokade ju Teneriffa häromdagen, 13 januari drar vi! Vi bokade golfpaket med ving. Så tänkte slänga upp var vi ska bo och vilka banor vi ska spela. Kommer bli niiiice. Kör tidiga tider på golfbanan så man har resten av dagen sen för egna aktiviteter. Två lediga dagar då vi tänkte göra utflykter till bla vulkanen och åka linbana.
 
Klubbhuset på Golf Las Americas
 
Golf Del Sur
 
Sista banan, golf costa adeje. :)
 
Hotellet vi skall bo på. Så nu vet ni vad jag ska syssla med i Januari! :) Visade ju från Egypten hur vi ska ha det, så får vara lika exalterad över båda resorna, av helt olika slag dock. Egypten ska vi bara ligga på beachen och snorkla + bli feta på all inclusive. Medan teneriffa blir mer en upplevelseresa av lugnare slag ;) haha.
 
 
http://www.sunshine-golf.co.uk/golf-courses/courseInfo.asp?id=119
http://www.regencyresorts.com/golfing-in-tenerife.html
apollo.se (tog bilder från hotellet på apollos hemsida) 
 
/Tessan
 

Handboll

Efter att ha tvättat kläder hela dagen så åkte jag och hämtade Carro och tränar-Dan. Så åkte vi till Önneröd för att spela handboll :D Var jättepeeeppad. Älskar att träna. Men innan skulle vi samlas lite, tjejer kan vara för roliga ibland alltså. Killar hade löst det genom att säga "Inga fler får skita i träningarna hela tiden, då blir man utesluten." Det tog väl ca 20 sekunder att säga det. Medan vi tjejer satt och diskuterade detta i tio minuter. Tror vi kom på 32 olika sätt att säga samma sak på :) Rätt roligt hur stor skillnad det är mellan killar och tjejer. Man vill inte göra någon sur heller så man säger allt så diplomatiskt. Typ "Självklart är det OK att inte komma om man har annat att göra, t.ex. jobb eller ta hand om barn och sånt, men om man inte kommer bara för att man är lat då är det inte en bra anledning." Jag fick ställa mig upp tillslut för att komma igång med träningen :D Det är bra att ha samlingar dock, det är jag inte emot alls.
 
 
Det var en grym träning, jag har träningsvärk i vaderna och magen :D Gillas. Sen körde jag först Tessan till Mölndal, sen Dan till Kålltorp, sen Carro till Persplatsen och sist mig själv hem till föräldrarna för att sedan cykla hem i ÖSREGNET. Sen hade Jonas lagat mat till mig när jag kom hem, världens godaste vegetariska lasagne <3 PÄRLAN DÅ.
 
Skola från 13:15-15 idag, tar bussen! :) Imorgon ledig och onsdag ledig. MÅSTE ta ikapp i skolan nu. Jag har ju lovat mig själv att inte sitta sista veckan och panikplugga. Måste hitta motivationen någonstans i bakfickan.
 
 
 
 
 

Pancakes

Ville prova något nytt till frukost, så försökte hitta recept på "nyttigare" American Pancakes. Hittade ett recept som jag provade på. Till hade jag lite turkisk yoghurt, honung och lite mandelspån. Men det var inget vidare gott i längden haha! Det började bra men jag åt bara en, blev mastigt!
 
Här är dom! :) Aldrig gjort förut, gör nog inte igen.
 
/Therese
 

Rodnad

Varför rodnar vi när vi blir generade? JAAAAA (Jag kunde inte somna igår heller) så jag funderade. Än en gång beror det på vår självstyrande nervsystem (autonoma nervsystemet) alltså, vi kan inte själva styra det. Samma sak som med varför vi blir kissnödiga när vi blir nerösa. Men när vi blir generade/förälskade och så vidare så kan vi bli röda i ansiktet, i nacken eller få röda fläckar på halsen och liknande. Rodnad beror på den sympatiska gränssträngen (som löper på var sin sida om ryggradens framsida). Genom nervtrådar så skickas signaler ut i kroppen till blodkärlen, som då utvidgar sig. Detta visar sig som rodnad då vi får en ökad blodcirkulation. Tydligen kan detta ha varit viktigt innan vi fick ett språk att tala med, då var det viktigt att förmedla signaler om hur vi känner/mår. Så vi blev röda i ansiktet vid förälskelse/genering. Man tror att blyghet beror mycket på genetik och det forskas i vilka gener som orsakar blyghet.
 
 
Själv är jag inte speciellt blyg och rodnar inte ofta. Det får vara riktigt grovt om jag skall rodna. Däremot har jag lite svårt att ta emot komplimanger. Det kanske är en form av blyghet? Eller så är jag bara svensk helt enkelt.
 
Vad får dig generad?
 
/Therese
 
 
 
 
 
 
 

Fika!

Istället för kakor som jag fikat för mycket. Så är detta min fika idag.

Tvättid

Idag har vi tvättdag. Igår storstädade vi, så passar väl bra att tvätta tvätt idag då. Jag har bara hunnit med en maskin än så länge.. Men jag har ju annat att göra idag med, skall plugga och spela handboll. Det är dagens agenda. Är ju även första dagen på min nyttiga månad som jag inte kommer klara av haha! Bra inställning redan såhär i början. Står en godispåse framför mig men har inte tagit någon än åtminstone.
 
 
Letar present till min mamma med, ska inte vara något stort. Hon fyller bara 51 och inte 50 som förra året då vi slog på stort såklart! Men jag har lite olika idéer. Antingen ett te-paket med olika teer eller kaffe... Eller så tänkte jag göra en canvasförstoring på en bild. Men kan inte komma på en bild som jag skulle tycka var bra att förstora? Vad skulle dom hänga på väggen liksom.. Mina föräldrar ska även iväg till Mauritius på deras första långresa om man tänker i tid.. Dom har ju varit i Las Vegas, New York, Japan och så vidare. Så jag tänkte köpa saker från apoteket.. Kanske tråkigt? Typ handsprit, sololja, vätskeersättning, lotion allt som är bra på en resa liksom? ELLEEEEEER ska jag köpa olika oljor/flingsalt och hennes favoritchoklad? Oftast brukar jag inte kunna komma på någonting alls, nu kommer jag på mycket men inget PERFEKT liksom.
 
 
TIPS?
 
 
HAJ

Golf i november

Vi spelade 9 hål golf idag, det är snart december! :) Riktigt milt väder vi har.. Vi spelade för att försöka hålla "formen" till i januari och Teneriffa. Det var blött men annars gick det fint. Vi har storhandlat idag med och vi var på HM där Jonas köpte nya jeans. Jag är rätt sugen på att köpa en klänning till julbordet den 7e december. Har ju klänningar, men man är alltid sugen på något speciellt till ett visst evenemang. Idag har jag fått bestämma allt! Det blir tacos till middag för jag fick cravings efter det. Sen köpte vi lite godis med. Men från och med imorgon är det nyttigt som gäller fram till julafton! Det ska jag klara av. Ska skriva upp vad jag har ätit och tränat. Sen får vi se om det ger mer resultat. Redan på god väg.
 
En bild på mig från i somras på Göteborgs golfklubb.
 
Nu har vi precis druckit tredje koppen kaffe, det blir väldigt mycket mer när man har nytt gott kaffe ;D Tänk då när alla olika smaker kommer i veckan! Koffeinförgiftning here I come.
 
 
Haha! Ursäkta bilden, men såhär såg våra fötter ut i Japan när det var över 40 grader varmt och 100 % luftfuktighet. Skinnet typ släppte från fötterna när man promenerade :P Har massa fler fina bilder, men det kanske räcker såhär?
 
 

Nervositet

Låg och funderade på allt mellan himmel och jord igår (kunde inte somna) så funderade jag på, varför blir man kissnödig när man är nervös!? Till exempel innan en presentation eller liknande. Svårt att hitta info om detta tyckte jag själv. Men det styrs tydligen av det sympatiska nervsystemet. Systemet aktiveras när kroppen utsätts för fara/stress/press. Det sympatiska och parasympatiska nervsystemet är kroppens självstyrande system. Kroppen omfördelar blodflödet från huden (man kallsvettas), hjärtat slår snabbare och man får högre blodtryck. Det sympatiska nervsystemet styr även urinblåsans tömningsreflexer. Så en reflex skickas som säger att vi är kissnödiga :) Eller att vi vill göra tvåan med för vissa. ;D Vad vi lär oss!! :) Förr i tiden när vi skulle jaga eller liknande så kanske det var bra att ha gjort sina behov innan? Eller varför det blir så vet jag inte, hjälper ju inte mig att vara kissnödig under en presentation i skolan direkt.
 
 
 

Efter regn kommer solsken?

Alla vet ju att efter regn kommer solsken och jag är säker på att det också är tvärtom. Just nu är jag så lycklig, så att jag är säker på att något dåligt kommer hända.. Känner ni igen den känslan? Jag fick bra på tentorna, har jobbat några dagar - pengarna kommer komma in. Vi vann en kaffemaskin, som jag älskar! Mitt och Jonas förhållande är som på rosa moln, vi har bokat Teneriffa och Egypten i vinter. Jag ska umgås med mina tjejer i veckan. Jag har hittat min plats i klassen känns det som, jag är OK med att inte ha "en bästa vän" där utan att vara mig själv bara. Ah det känns bra helt enkelt, träningen går bra med! Glömde det. Kanske träningen som utlöser massa endorfiner som gör mig glad? JA jag är nöjd med mig själv just nu! Oavsett, så är det en läskig känsla. Man kanske bara ska njuta av stunden så länge det varar istället för att oroa sig över vad som komma skall. Jag har massor att se fram emot! Bara att köra...
 
 
 
Me are happies. :D
 

Kärlek

Kan man få känslor för en maskin? Jag har fått det tror jag. Älskar vår lilla coffee-maker! :) Beställde precis hem 9 olika smaker på kaffe/choklad. 150 koppar :D Kommer bli awesome. Den är så fin, städade köket precis bara för att jag inte tycker att den ska få stå i smuts.. Överdriver lite kanske? Det finns plopp-chokladsmak, marabou-choklad och massa olika kaffe. Även hört att dom har ett samarbete med Starbucks så man kan ta massa av deras smaker.. Vi får se.
 
 
Första koppen gjord!

Storhandla

Jag cyklade till skolan, var på föreläsning i två timmar. Lärde mig om kemikaliers väg genom kroppen. Alla vet vi ju att man inte skall dricka metanol. Men egentligen är metanol lika farligt som etanol, bara det att kroppen bryter ner metanol till farligare saker när det väl kommit in i kroppen. Det bryts ner till formaldehyd och myrsyra. För att bota metanolförgiftning skall du dock dricka etanol :D Bra att gifterna motverkar varandra... Sen lärde vi oss att om det brinner i en fabrik till exempel så uppmanas folk att stanna hemma, men detta beror inte på att luften är bättre hemma utan att man andas in fyra gånger så mycket luft vid fysisk aktivitet, så man vill undvika att folk är utomhus och motionerar! :) Bra att veta...
 
Såhär har jag sett ut idag! Samma min hela dagen, folk kollar konstigt.
 
Åh nu ska jag vänta in min pojkvän och kaffemaskinen, sen skall vi storhandla. Maten är slut!! :)

Kaffemaskin

Haha först skrev jag "kaffemedicin" i rubriken, sen läste jag den igen och undrade vad fasen jag hade skrivit? Disträ tjej. Iallafall, kaffemaskin skall det stå! Jonas smsa och skrev att vi vunnit en kaffemaskin. Vi deltog i en tävling på hans jobb.. Man skulle skriva företagets ledord. Så vi knåpade ihop något bra en kväll. Så nu kan vi göra kaffe med kapslar också, utöver vanligt bryggkaffe. Kul! :) Man kan även köpa marabou chokladkapslar... ouh
 
 
Jag ska dricka ännu mer kaffe nu! ;)
 

Efter att ha varit som en zooooombie igår, så sov jag i elva timmar inatt. GODMORGON Tess änna. Måste plugga nu, ångest verkligen. Drömde inatt att jag räknat fel på veckorna och att vi hade tenta redan samma dag. Så vi satt i föreläsningssalen och tentamen delades ut istället för föreläsningsanteckningarna, och det slutade med att jag fick fuska mig igenom tentan men ändå klarade jag den inte haha! Bra.... Drömde att svaret var p*t*d och det andra svaret var 1/b upphöjt i två... Ingen logik alls, men jag minns svaren nu när jag vaknade haha.
 
Nuuuuuuuuuuuuu ska jag sätta på mig mitt ansikte och sen får jag cykla till skolan, jag skulle köpt busskort igår men dom sålde inte det där jag försökte handla ;D Wopsie.
 
 

TRÖTTHET

Tyngsta dagen på jobbet hittills! Jag har burit mer än vad min kropp klarar av, just nu sitter jag i soffan och håller på att brinna upp av någon konstig anledning ;D Skulle nog kunna sova som en sjusovare (Ordet sjusovare kommer ifrån att sju män, som levde när den romerksa kejsaren Decius härjade, sov i 200 år tills faran var över) Haha 200 år kanske jag inte kan sova i, men jag hade kunnat ge det ett försök!
 
Ska unna mig en sådan här med, även om jag inte borde ;)
 
Ska laga mat och sen BARA SITTA I SOFFAN, inte rör mig ur fläcken. Imorgon har jag en föreläsning i skolan. Ska försöka plugga på morgonen också. Blir ju inte så när man är trött på kvällarna.
 
 

Jobbing

Frukostrast på jobbet! :) imorgon är det löning med, det går bra nu. Körde hit imorse. Jonas är snäll och låter mig ha bilen! Livsfarligt för jag vet inte hur man ställer om speglarna så när jag ska byta fil är det rätt spännande haha! Speciellt när det är mörkt :) Ikväll kommer jag vara helt slut! Kommer sova till minst nio imorgon. Vaknar med blodsprängda ögon och känner mig helt bakis när jag går upp vid fem!

Back to Work!

Bästa!

När jag kom hem från jobb och fysträning så hade Jonas gjort matlådor, handlat OCH bakat muffins! Dock hade han lämnat disken till mig haha. Men allt annat väger upp. Så himla fin!
 
Dagen i bilder:
 
haha från träningen, ser såå läskiga ut?
 
Muffins som min fina älskling bakat! :) <3
 
På jobbet! :)
 
Använt sådana här en jäkla massa idag!!
 
 
 

Tentabesked

Efter att varenda student klagat på examinatorn så fick vi idag tentaresultatet och jag fick EN FYRA :D WOPPPA. Teneriffa here we come!
 
 
Jobbat idag, tungt på jobbet! Man bär hela tiden och det är en miljon pallar och kartonger som skall bäras runt. Jag är helt slut! Sen ska jag iväg och träna snart. Måste bara få i mig lite mat, har superont i magen!! Får bli ipren som vän innan träningen. Ska jobba imorgon med.. Sen blir det nog ledigt ett tag. Ska plugga, planera utflykter till våra resor o.s.v :D Snart är ännu en vecka över, var tar tiden vägen..
 
 
 

Seg!

Jag är riktigt seg idag! Har lyckats plugga en del. Sen gick jag en promenad med musik i öronen, sjukt underskattat! Det är skönt att gå med sina egna tankar ett tag. Jag lagar mat just nu, sen ska jag väl se någon serie innan Jonas kommer hem, då blir det mys! Tidigt i säng för att orka jobba OCH fysträna imorgon.
 
 
Mörkt och mysigt ute! Hög musik och bara sina egna otroligt smarta tankar ;)

lagar kotletter, ser äckligt ut på bild? HAHA. Hoppas det smakar desto godare..
 
MAT MAT sen en lugn kväll som sagt. Blir nog bra. Imorgon kommer jag nog däcka direkt efter fysträningen. Funderar på att cykla till jobbet 05:50 (1,5 mil) sen bära kartonger hela dagen (man blir helt SLUT) och sen cykla hem för att sedan ta mig till Landvetter och fysträna i 1,5 timmar... Kommer ångra mig så otroligt mycket va :D Haha.

Work

Imorgon ska jag jobba! Egentligen tänker jag jag ju alltid "men jag är ledig på onsdag och torsdag så då kan jag plugga då - Skjuter upp allting" Men egentligen borde man ju inte skjuta upp saker, för planerna kan faktiskt ändras! Så idag har jag pluggat en del. Men Jonas kommer hem sent så jag har några timmar till på mig :) Ska försöka täcka åtminstone ett avsnitt i kursen Kemisk miljövetenskap och det mesta av metall-delen i materialläran. Men det är mycket att ta på en dag. Så vi får se. Men ska bli skönt att jobba imorgon om man bortser från att jag måste gå upp 05:00! Det är iaf skönt när lönen kommer precis innan egypten vid jul!! :D Då kan man köpa sig någonting extra ;)
 
Tänk va längesen det var nu?? Känns som igår vi tog studenten, men snart är jag klar med min universitetsutbildning och det är dags att ta tag i sin karriär. Sen skaffa kidz å köpa villa ;) Men det är nog ett par år kvar dock, ska inte gå händelserna i förväg haha!
 
Nu ska jag återgå till pluggandet.. Men på tal om ingenting, från att bara ha ätit onyttigt på lördagar har jag börjat bli som en äldre dam och köra fika vid tre? Vad händer här liksom. Blir mer sötsugen ju mer jag tränar, men borde ju också bli mer motiverad till att få bättre resultat när jag tränar och inte förstöra det med att äta massa saker som oftast inte ens är SÅ gott. Nä skärpning! :(

Robin

Min fina bror fyller 25 idag! Just nu är han i fjärran landet Japan. Där vill han spendera sitt liv som det ser ut just nu, jag håller inte med om att det är en bra idé ;) Självisk som man är så vill man ha sina nära och kära nära, det hör man ju på uttrycket!
 
40 grader varmt och ändå lika glad! ;)
 
Jag och min bror är väldigt lika till sättet! Vi kan skratta åt ingenting och snacka om att vi kan skratta tills magknip infinner sig. Men även att vara seriös och att prata om allt går att göra med Robin. Sist vi skulle handla present till vår far ihop, så tog det hur lång tid som helst, för det enda vi gjorde var att gå runt och asgarva åt allting. Tillslut fick vi skärpa oss en millisekund för att åtminstone komma ur EN butik med någonting i handen haha. Han har ett hjärta av guld och jag saknar honom massor.

Jaa!

Gjorde ett mini-glädje-vrål här hemma nyss! Det plinga till på datorn - Jag hade fått mail.. De senaste etthundraelva gångerna jag har fått mail har det varit oviktigt, men idag var det ett tentaresultat! Även om jag fick fyra poäng från en fyra och gärna hade fått en fyra, så är jag MER än nöjd med ett godkänt resultat. Ett resultat kvar innan vi vet om det blir Teneriffa i vinter. Det resultatet skall komma imorgon. Bara att vänta och se...
 
 
 
 
 
 
 
Såhär ser jag ut just nu.

Food!

Jag ÄLSKAR mat, i typ alla dess former. Gillar allt utan soppa ;) Haha. Något jag hade kunnat äta hur mycket som helst av är kyckling. Till och med soppor kan fungera om det är kyckling i! Igår lagade vi Phad Thai, kyckling och nudlar. SÅ GOTT. Jag måste rekommendera det.
 
1 purjolök
En påse wokgrönsaker
1 tsk sambal oelek
4 kycklingfiléer
3 ägg
Nudlar (äggnudlar)
Phad Thai sås
soja
Böngroddar
salt/peppar
 
Food
 
Snygga tjejer på träningen igår! Både jag Empan och Tessan hade våra fina "IK Lövis" tjocktröjor på oss.
 
Som vanligt hade jag svårt att somna igår!! Så var helt död imorse när jag försökte gå upp klockan 8!
 
Hmpf, nu ska jag dra till SKOLAN. En föreläsning, let's go. EN kul grej till.. Jag och mina vänner brukar alltid ha svårt att bestämma när vi ska ses, ibland går det flera veckor innan vi bestämmer oss. Igår däremot, så bestämde vi på mindre än HÖR OCH HÄPNA, 5 minuter!! Vi ska ses 30e november. YAY!
 

Föreläsningar

Kollade precis igenom veckans schema, som vanligt har jag mycket att ta igen (åtminstone i ena kursen). Hatar att vi inte har en enskild kursbok i den kursen, så det är svårt att veta var man ska plugga och vad som ingår! Sen är den kursen väldigt spretig också, det är allt ifrån lagstiftning till ekologi. Så jag tänkte att denna veckan kanske är lugnare i skolan, så man kan sätta sig ner och typ "tentaplugga" så man kommer i kapp. Kom fram till att jag har 3 föreläsningar denna veckan! Synd bara att det inte är tre på en och samma dag, utan utspritt på tre dagar.. Men jag har åtminstone mycket fritid i veckan, ska bara försöka lägga det på att studera och inte på att se på våra bästa år eller spela nåt tv-spel haha, eller blogga för den delen.
 
Lägger upp soliga bilder för att pigga upp sig själv.. Försöker också se fram emot vinterns resor!! :) Imorgon eller på onsdag vet vi om det blir Teneriffa efter Egypten.
 
Angående gårdagens träning, så var jag SÄKER att jag skulle få rulla ur sängen. Men det känns okej faktiskt! Rätt ont i vaderna bara, som vi inte tränade? ;D Bra Tess.

FYS!

Dagens träning bestod av:
 
Fem kilometers löpning - UNDER 25 MIN! (Bra jobbat Tessan)
Rusch i brant backe, intervaller.
Utfall
Grodhopp
Andra hopp (Namn på detta vet jag inte faktiskt)
 
Tappra tjejerna! :) Nästa fysträning är på onsdag. Då hinner kanske jag återhämta mig lite :P Imorgon blir det cykling och överkroppsstyrka. Vi körde ju typ bara ben idag.
 
1 1/2 timma sammanlagt. Längesedan jag tränade så att jag på riktigt höll på att spy, fick lugna ner mig lite på slutet för annars hade det gått illa ;D Man får lyssna på kroppen också! Nästa gång får jag inte glömma att ha med mig vatten heller, tack och lov fick jag lite av Emelie (TACK!)
 
Till middag blir det kyckling Phad Thai, MUMS.
 

Löpträning

Vaknade upp väldigt icke-bakis (trodde jag inte att jag skulle vara heller). Åt en stooor frukost! Sen har vi bara spelat Fifa och tagit  det lugnt. Ska snart iväg på löpträning med laget, är rätt sugen på att röra på mig faktiskt. Ska bli naaajsigt.
 
Hoho! Typ alla tjejer som var där, minus tre stycken.
 
Hade 15% batteri när jag påbörjade resan hem, en procent kvar när jag kom in genom dörren :D SKICKLIGT!
 
Igår hamnade vi på Notting Hill och drack öl. Det var trevligt, stannade till tolv-draget och sen tog det över en timma hem! Måste flytta närmare stan snart alltså. Sen åt jag ett halvt paket vianetta-glass.. Hoppade över burger king, men är rätt säker på att glass inte heller är så himla nyttigt! haha. Dags att tagga till löpning! Sen ikväll blir det nog inte många knop gjorda tror jag. Är ledig onsdag och torsdag med, ville bara nämna det!! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Ut och dricka öl

Ikväll ska några i laget ses och teambuila! Vi ska dricka något gott och lära känna varandra. Får se var kvällen lider, tyvärr blir vi inte så många men det blir ju så roligt som man gör ner sig! :)
 
 

Tankat pengar på mobilen, jag ska åka buss! Inte cykla idag hör och häpna!
 
Dags att käka lite mat innan jag ska bege mig, hoppas alla får en härlig lördagskväll! Jag hade min "äta vad jag vill dag" igår istället, men öl är väl inte så nyttigt heller ;D Men ibland får man.. Kram

Brist på respekt

 Ätligt talat, tror jag att dagens ungdomar (inklusive de i min ålder) kanske snarare min generation, har en stor brist på respekt för tider, varandra och för vuxna. EXEMPEL: Om man i över tre veckor planerat någonting, så tycker jag att det är oacceptabelt att ändra sig dagen innan för att man inte "vill" en sak. Man vet såklart långt innan om man vill någonting eller inte. Om man blir sjuk eller får ont någonstans är det ju såklart svårt att undvika, men att bara ändra sig över en dag fungerar inte! Sen är nog facebook ett stort problem i att många inte kommer på ett evenemang till exempel, det är lätt att trycka på "jag kommer" knappen och sen inte göra det. En muntlig överenskommelse är mer bindande. Jag gör alltid mitt yttersta för att komma i tid och har jag sagt till mina vänner att vi ska ses, då ses vi. Jag ringer aldrig och säger: Oj jag ska bara göra detta, detta och detta först, ses om tre timmar. Alternativt att inte komma alls, det händer inte! Enda gången jag kan avstå från något är ifall jag blivit sjuk eller på annat sätt inte kan komma (på grund av transportproblem eller dylikt) men då ska det inte drabba dem som faktiskt kommer vara där så mycket. (Om fyrtio personer ska ses och träna i skogen kanske inte min närvaro är så viktig). Egentligen så borde man inte lägga så mycket energi på vad andra gör, utan bara göra det bästa av sitautionen själv, men varför har vissa så svårt med tider och att inte tänka på hur det drabbar andra? Är det samhället, uppväxten eller bara personlighetsdrag som gör att man helt enkelt inte bryr sig? Jag gör inte alltid exakt som jag vill, för det hade inte minst drabbat mig själv negativt, men även andra. Jag kommer aldrig ta mig någonstans här i livet, socialt eller professionellt om jag väljer att göra det jag känner för när jag vaknar.
 
Vad ska jag ha på mig ikväll är ännu en fråga haha, mindre viktigt kanske.
 
Även språket är ett problem bland ungdomar, svenska språket har blivit ett enda stort mumlande med särskrivningar och svordomar. Man kan inte skilja på enda/ända, de/dem/det han/honom o.s.v. Tack och lov för word och rättningsprogrammet där ;)
 
 
Ska göra ett superglatt inlägg sen, men nu ville jag skriva av mig och inlägget är inte riktat mot någon eller några så ingen behöver ta illa upp. Det är mer en betraktelse av många olika händelser och en fråga jag har ställt mig flertalet gånger. Krams

Månen

Igår skulle vi se en film, apollo 18. (Vi såg cirka en kvart, sen började vi spela Fifa). Men jag hann fråga mig själv om varför vi inte har återvänt till månen. I filmen menar dom att dem har skickat upp en apollo 18 och att det finns aliens på månen som dödade besättningen och därför har vi inte åkt dit igen. HAHA väldigt trovärdigt och så. Men tydligen så fanns det en apollo 18 som var redo att starta, men de avbröt det projektet. Varför kan man undra? Men 12 personer har gått på månens yta och 24 personer har varit i närheten av månen eller landat på den. Detta skedde under Apollo-programmet, mellan 1961-1972. De stenar från månen som man samlat in under resorna dit är mycket äldre än de stenar som går att hitta på jorden, de är ända upp till 4,6 miljarder år gamla. De är rätt lika stenarna på jorden men innehåller till exempel en mindre andel järn.
 
 
 
Anledningen till att vi inte har återvänt, är vad jag har förstått att man har prioriterat rymdstationen ISS och det blir för dyrt att återvända till månen. Det kostar ungefär 10 000 dollar / kg att skicka upp något i rymden, ganska mycket pengar för en vanlig svensson! Framtida planer, om än ganska avlägsna, är att bygga en rymdbas för att sedan kunna utgå därifrån och vidare till mars, samt att leta efter till exempel vatten på månen.
 
/Therese som blir lite klokare.

Handla

Varit i skolan! Vi läste om ozonlagret, växthuseffekten och hur vi alla kommer dö. Upplyftande inför helgen. (Vi kommer inte dö) Vill inte skrämma någon, allt jag skriver i bloggen är ju sant å så...
 
 
Det regnade på vägen hem, surprise? Nej jag blev inte så chockad faktiskt. Så nu ska jag bli varm igen, tappade känseln i mina tår! Converse + lera + kyla + regn = Misshandlade tår. Jag är sååå sugen på att åka och storhandla och komma hem med fredagsmys inför kvällen och sen bara sitta här med den jag älskar mestaste mest. Kan inte bli mysigare, såå ha en bra fredag!!

Fridays

Idag mår magen bättre! JIPPIWOOO ;) Igår ville jag bara dra ett täcke över huvudet! Men idag är en ny - BÄTTRE dag. Ska plugga lite innan skolan, säger jag väl varje dag att jag ska. Men nu ska jag det! Sen ska jag piffa mig en smula upp och cykla i regnet till skolan. Går från 13:15 till 15:00, sen ska vi storhandla och bara ta det lugnt ikväll. Imorgon ska jag ut med laget! :) Ska bli kul. Dricka lite gott och lära känna varandra lite närmare. Känner ju några sen innan, men det är alltid kul att hitta på saker utanför handbollen. Tänkte ha min spetstopp och ett par jeans, sen får vi se var kvällen bär.
 
 
 
Jag just i detta nu ;D Inte mycket för världen.
 
 
Nu blir det kemisk miljövetenskap, hell yeh ;)

Magkatarr

Haft ont i magen HELA JÄKLA DAGEN, vet bara inte hur jag ska få det att bli bättre. Har ätit, druckit massa vatten, vilat, tränat, men jag har dock inte prövat samarin för vi har ingen hemma. Så får väl vila hela kvällen tills det blir bra antar jag. Sjukt irriterande. En god natts sömn och en lugn fredag kanske botar det imorgon...
 
Vi har haft skola hela dagen och jag har kollat min mail cirka hundraelva gånger. Men så fick vi reda på att ena tentaresultatet är försenat och det andra, där trodde examinatorn att han hade 21 ARBETSDAGAR på sig, men nej det har du inte lilla vän du har 21 KALENDERDAGAR. Det är en SKILLNAD!
 
Så här såg jag ut idag! Plus svarta tajts å en tjockare tröja dock ;) Lite kallt annars skulle jag gissa.
 
Jag är inte bitter.

Dålig start

Jag gick upp i tid, en bedrift då jag somnade 01:00. Men visst ska jag få magkatarr då. Kanske inte behandlade min mage så snällt dock. Drack kaffe och tog en värktablett med acetylsalicylsyra i. Not good. Men jag kom typ bara 30 min försent. Iallafall nåt! Vaknade med världens träningsvärk också, klagar lagom haha. Men AJ! Rulla ur sängen å att cykla hit var lagom skönt ;)

Vi läser om metaller nu. Slutar tre idag.

Cigaretter

Bara i Sverige orsakar rökning ca 10 000 cancerfall per år. Då en cigarett tänds så produceras ungefär 40 olika ämnen som är cancerframkallande. Jag förstår verkligen inte hur någon frivilligt vill få i sig tjära, kolmonoxid och formaldehyd? Det jag förstår ännu mindre, är hur man kan betala pengar för det? Man köper sig cancer, köper en förtidig död. Sen vet jag ju att allt inte är svart eller vitt. Det är inte den hela sanningen, alla får inte cancer. Alla röker av olika anledningar, ibland är det kanske värt det. Vem vet, men för mig är det ofattbart :)
 
Isch!
 
Formaldehyd - Används för balsamering av kroppar.
Tjära - Fastnar i lugnorna  (används bla i asfalt och målarfärg)
Kolmonoxid - Det avrättade man människor med i Nazityskland...
Vätecyanid- Ännu ett ämne som används för att avrätta folk ;)
Aceton - Används som nackellagsborttagning.
Arsenik - Används i råttgift.
 
Finns 35 ämnen till som verkar cancerframkallande i cigarettrök, bland annat kadmium, bly o.s.v. Detta göra många frivilligt mot sig själva... Jag är livrädd för cancer, det är en fruktansvärd sjukdom och man utsätts för mycket kemikalier som är farliga i ens vardag redan utan cigaretter. Därför kan man också bli så arg när någon röker bredvid en, det är inte ett val jag gör att stå där och andas in 40 ämnen som är skadliga för mig. Så nej tack. Ungefär 200 dödsfall/år beräknas bero på passiv rökning. (källa cancerfonden.)
 
 
Sen luktar du illa å får dålig hy med, lycka till haj :)

Träning

Jag sprang fem km, körde utfall, upphopp, situps, armhävningar, rygglyft och vaderna! Nu är jag trött.
 
 
Haha ignorera typ allt på bilden, spec den obäddade sängen!

Batman

Jag småfnissade lite åt en bild som Mia la upp på Facebook.
 
Haha!
 
Haft huvudvärk sen igårkväll! På tal om ingenting. Så fort jag rör mig dunkar det som fasen ett tag sen lugnar det sig? What's up with that liksom. Får bli en alvedon och ut och träna tror jag. Om det inte blir bättre får jag väl amputera huvudet :)
 
Såhär såg jag ut igår, idag har jag inte ens tagit på mig kläder! Så idag blir det ingen bild. ;D Kanske ska hoppa i träningskläderna, men jag får inte unna mig träning förrän jag har pluggat lite!
 

Dagens "to do list"
 
  • Plugga kristallstruktur i metaller
  • Plugga livscykelanalys/miljö
  • Träna!
  • Städa undan lite
  • Däcka i soffan ;)
 
Den sista har jag redan klarat av flera gånger om, får man stryka den då? ;)

Retas

J älskar att skicka bilder på onyttigheter han äter som sagt, så för att jävlas tillbaka idag skickade jag tillbaka en bild :D
 
 
Idag fick jag denna bilden, 11 fikat bestod av detta tydligen (för man måste ju äta av två olika bullkransar?)
 
Då skickade jag tillbaka en bild på min fika! :)
 
Gäller att ha sina ögon på målet! ;) Ska träna idag, om det blir med dem andra i laget får vi se.. Eller om det blir själv i delsjön! Oavsett får jag nog en bra träning. Jag kommer ju springa åtminstone fem km å köra styrka om jag kör själv. Klart det är roligare att träna med resten av laget, vilket också ökar motivationen. Men samtidigt är det en bit att ta sig till Landvetter (utan bil eller busskort) så att träna här hemma tar kanske någon timme, medan att träna i Landvetter tar kanske tre timmar sammanlagt. :)

Livscykelanalys

Vi har haft tre föreläsningar med en föreläsare som talar om livscykelanalys. De är de enda tre föreläsningarna där jag inte har lyckats snappa upp någonting! Det är nästan 8 timmar jag har lagt på att inte förstå ett ord... EN HEL ARBETSDAG! Haha. Känns inte så bra nu när jag tänker på det faktiskt. Med andra ord så får jag lägga morgondagen på att förstå livscykelanalys. Jag valde även valfria kurser idag till nästa år. Jag ska läsa matematik (så jag får tillgång till några masters) och så ska jag läsa en kurs som heter biorefinery. Skojs.
 
 
Nu har jag precis käkat lite, för jag var hungrig av allt cyklande. J kommer som sagt inte hem förrän efter åtta, så vet inte vad jag ska hitte på? Kanske städa lite, inte så motiverande men desto skönare när man är klar.

Konflikthantering

Någonting som jag tror att man någon gång i livet inser, är att man inte kan tvinga någon att tycka om en. Man kan inte heller få någon att göra som man själv vill. Men man kan försöka prata och ändra någons uppfattning genom bra argument. Att lyssna på en annan person - kommunikation - är en väldigt viktig del i att lösa konflikter. Oftast ser man problemet som något man måste vinna, det handlar inte om att vinna utan om ett samarbete, konflikten ligger ju i bådas intresse.
 
 
Ibland  kan det nog vara bra att ta en paus, räkna till 10. Eller att gå därifrån, så att man inte säger saker när man är som argast och känslorna bubblar. Man kan fråga sig själv om det är värt det? Vissa saker man kan bli arg över är väldigt onödiga och när man lugnat ner sig undrar man nästan själv varför man blev så arg! Däremot kan det vara farligt att vänta alldeles  förlänge, att försöka undvika konflikterna. Då kommer känslorna att explodera om något annat kommer upp, bara för att man inte tog sig tid och löste problemet förra gången. Ibland måste man fråga sig om man ska kämpa för sin sak, ska man undvika problemet, ska man kompromissa eller ska man försöka lösa det ihop? Svåra frågor, med väldigt olika svar.
 
Det är viktigt att variera sig i hur man hanterar konflikter. Det går inte att alltid undvika det och gå därifrån, det går inte heller att alltid kompromissa och aldrig få ut det man själv vill av situationen. Tidigare var jag väldigt rädd för konflikter och undvek alla situationer som skulle kunna leda till att det blev bråk eller liknande. Nu "vågar" jag mer stå upp för vad jag tycker och argumenterar hellre för min sak. Jag är inte heller främmande för att acceptera att någon annan har rätt, om dom har bra argument för detta.. Jag tror man mår bättre om man åtminstone har försökt att lösa konflikterna, gjort sitt bästa! Var en aktiv lyssnare, respektera varandra och om man har försökt allt.. Så tror jag att man skall säga upp kontakten med sådana som bara tar ens energi men inte ger någonting tillbaka. I livet får man välja vilka man skall umgås med, det är OK!
 

Rubriker

Tisdag idag.. Jonas jobbar sent! Så jag får roa mig själv bäst jag kan. Ska dra till skolan på en föreläsning, sen får jag nog plugga lite. "Ska ju ligga i fas." Det gör jag inte, men det är bara att plugga på hårt i typ två dagar nu så är jag nog det igen.
 
Yummie.
 
Pizzan var SUPERGOD igår. Mätta och glada så la oss 21:30, normalt haha! Sovit som en gris. Litar knappt på att jag ska vakna i tid ens när jag börjar 13:15, har aldrig varit en storsovare direkt. Men jag vaknade 08:30 idag iallafall, det får väl ses som godkänt.
 
 
Imorgon är det löpträning med handbollen också, får se om jag kan ta mig upp till Härryda... Jobbigt att inte alltid ha tillgång till bil... 

Dagen

Dagen bestod av laboration imorse, sen sushi till lunch och därefter förläsning innan jag fick cykla hemåt. Blir hemmagjord pizza till middag med, bra dag! :)
 
Bunten papper vi fick på föreläsningen som kursmaterial. Tog en bunt till en klasskompis med som inte var där, tungt i ryggsäcken på vägen hem! :)
 
Blev inga bilder på laborationer, det var ingen spännande labb faktiskt...
 
Underbart goda sushin vi käka till lunch. Blev änna dömätt, men värt.
 
Nu lagar vi pizza sen blir det fotbollsgalan. Fortsatt bra dag. Gillas. Börjar 13:15 imorgon, min favorittid som alla vet ;) Då hinner jag åtminstone plugga lite och se på våra bästa år ;D

Sambolagen

I dagens "Therese blir lite klokare" ;) Tänkte jag lära mig lite om sambo-förhållanden. Inte alltid man vet vad som gäller! Även om man är rörande överens om allting när det går bra i förhållandet, så vet man ju inte om det skulle uppstå problem om det skulle ta slut! Därför tycker jag det idag är viktigt att lära sig lite om vad som gäller. Har jag några rättigheter om det skulle ta slut tro? :)
 
 
 
Ett samboförhållande upphör om någon ingår äktenskap, om man flyttar isär, om någon dör eller dylikt. Om någon av parterna begär bodelning när sambo-förhållandet tar slut så skall bodelning ske. I detta ingår bara sambornas gemensamma bostad och bohag, om de olika egendomarna är gemensamma. Då spelar det ingen roll vem som har betalat för egendomen. Men däremot om någon flyttat in till den andre så gäller inte detta. Kan man inte komma överens om vem som har köpt vad så kan även bodelning under tvång av en bodelningsförättare. Vi har rätt bra koll på vem som äger vad, och jag tror inte att det skulle uppstå några problem om det skulle (hoppas verkligen inte) ta slut. Jag äger micron bland annat! ;) Haha.
 
Man har inte heller någon rätt till arv efter varandra, men man kan skriva testamente till detta ändamål! :) När jag läste på om detta läste jag även att vissa religioner anser att sambo-förhållanden är en synd.. ;D Wopsie!
 

Laboration

Idag har vi laboration om plaster, kanske inte så spännande att läsa om... Det är det som sker, sen slutar vi 17:00 tror jag? Världens längsta dag isåfall. Kul! Sushi blir det till lunch åtminstone. Inte ätit det på hundra år. Något att se fram emot. Sen får vi se vad resten av veckan bjuder på. Ska försöka hitta på lite nytt i veckan så det händer något. Gillar inte rutiner, om det inte gäller mat. Måste ju äta "på mina tider" annars får jag magkatarr! haha, viktigt viktigt. Bilder från labben kommer nog sen, för man är så himla sexig i labbrock. :)
 
I somras gick jag in på mitt kontor och hittade den här!! Världens största dammsugare. Min kollega hade stått och bakat den till mig dagen innan jobbet, så himla gulligt! Åt på den hela dagen. Resten fick Jonas på kvällen. Det är ju liksom ett stort äpple bredvid på bilden. Snacka om kaloribomb. Men det var jättefint gjort av honom att baka den till mig. Blev kalasglad. :)
 
Sen har jag ju skrivit ett "lärorikt" inlägg om dagen.. Tex om sömn, reproduktion och om blågyltan. Undrar vad det blir idag? :)
 
 

Fars dag!

Idag är det ju alla pappors dag, i min familj brukar vi inte fira varken mammorna eller pappornas dag så himla mycket. Men när man flyttat ut är det ett tillfälle att ses! Så jag var på fika hos mina föräldrar tidigare idag, mamma hade bakat mumsiga muffins! :)
 
Goda muffinsarna mams bakat!! :) I återanvändbara formar, smart!
 
Jag berättade för Jonas far att vi inte firar fars dag, så sa jag: Jag ska nog ringa pappa. Han svarade: Men ni firar ju inte fars dag? Så sa jag: Nej jag tänkte bara ringa å säga att jag ska låna bilen ikväll ;) Himla snäll dotter min pappa har!! :)
 
Blommorna jag gav paps.
Idag har vi även storhandlat och jag har varit iväg och spelat handboll. Himla go träning! Jag var helt slut efteråt. Riktigt glad att jag har börjat spela igen.
 
Bra att middagen står färdig när man kommer hem efter träningen, bästaste pojkvännen.
 
Nu blir det solsidan.

Reproduktion

Nu när vi läser en hel del om kemi och miljö får man reda på fler och fler saker som gör att reproduktionen hos människan kan störas (och andra problem såklart). Allt detta skrämmer verkligen mig då jag, I FRAMTIDEN, vill ha barn! Det skulle vara en mardröm om det visade sig att det inte skulle gå, men att oroa sig innan är ju helt klart inte så vettigt.
 
Det är ingen exakt statistik, men ungefär var femte par har någon gång i livet svårt att få barn. Det är väldigt många... Det kan bero på både mannen och kvinnan, t.ex. att äggledare och äggstockar hos kvinnan måste fungera på rätt sätt eller att mannens spermier måste vara av bra kvalitet. Kvinnans fertilitet börjar minska redan i trettio-årsåldern!
 
 
Har man försökt få barn i över ett år kan man göra en utredning. Denna utredning tar ofta mellan två och tre månader. Behandling kan vara stimulerad ägglossning, provrörsbefruktning, äggdonation eller kirurgi för att återställa skadade organ.
 
En föreläsare berättade om att DDT som sprutades på åkrar o.s.v. orsakade att fåglar inte kunde få ungar då äggen fick ett för skört skal, så äggen gick i sönder i boet. Detta berodde på att DDT skadade fåglarnas reproduktionsförmåga. Nu har man börjat inse att  bromerade flamskyddsmedel i olika produkter kan ha en liknande påverkan. Bromerade flamskyddsmedel innebär att de alla innehåller grundämnet brom, flamskyddsmedel finns i produkter för att de inte ska kunna brinna. Detta finns i textilier i t.ex. soffor, i tv:n och en massa andra produkter. - Bara det gör mig nervös över att sitta i soffan! Men man kan inte vara rädd för allt :)
 
Det är viktigt att kolla upp att man inte utsätts för massor av onödiga gifter, till exempel ställa krav på affärer... KONSUMENTMAKT ;) Det har jag dock aldrig gjort, men skulle det komma fram att jag har köpt ett par skor som innehåller en viss procent farliga ämnen skulle jag returnera dom direkt..

/tessan som blir lite klokare
 
 

Sömn

Nu när jag sover mer än vanligt - vaknar inte av väckarklockan osv. Så har jag funderat på detta med sömn. Sover jag förlänge vaknar jag alltid med huvudvärk! Det känns ju väldigt bortkastat att sova längre och tro att man ska vara pigg, men när man vaknar vill man bara somna om för det gör så ont i huvudet. Vad beror då detta på? Vad jag har förstått beror det oftast på vätskebrist. När vi sover svettas vi då vi blir varma när vi sover, dricker man inte tillräckligt med vätska innan så får man huvudvärk! Det är förmodligen därför jag får huvudvärk på morgonen när jag sovit lite väl länge.
 
Sen är det också så att om man inte sover, så är det lättare att lägga på sig några kilo! Sömnbrist gör en extra hungrig och höjer blodfettnivåerna. Man får högre halter av ghrelin som produceras i en del av magsäcken och stimulerar aptiten, mer hormon produceras innan en måltid och produktionen minskar efter en måltid. Om man sover för lite blir också ämnesomsättningen sämre, inte undra på att man kan gå upp i vikt av att sova dåligt!
 
 
 
För att ta igen en dålig natt kan man ta en tupplur på 20 minuter på eftermiddagen tydligen.. Jag har alltid trott att man inte kan ta igen förlorad sömn.. Men forskarna vet väl bäst!! ;)
 
Så sov nu inte längre än ca 8-9 timmar/natt! :) Däremot är det viktigt att ha kvalitetssömn, ibland kan man sova länge, men ha sämre kvalitet på sömnen. Se till att det inte finns några störelsemoment när du sover, vakna inte för många gånger under natten - viktigt är också att hamna i djupsömn, dröm dröm dröm!! :)

Golfboll

Vi har precis varit och letat golfbollar! :) hittade väl runt 200 som vi brukar göra. Det är ju bra vardagsträning med att hitta på något sådant. Nu ska vi in och handla inför middagen.. Blir väl kött idag, gissar jag. Är på Orust. Här har vi bara utedass och kallvatten i kranen. Rätt jobbigt faktiskt. Är alltid "rädd" när jag ska gå ut på toa mitt i natten haha. Jonas har skrämt i mig massa saker! :)

Dagens..

Först hade jag tänkt ha svarta tights och en klänning idag, men är på myshumör så fick bli min stora kofta från Stadium! :) Har även ett transparent linne från lindex och ett par svarta jeansleggings från HM.. Svart nagellack också, får vi inte glömma!! :) Det är rätt kul hur man kan fastna för olika sminkningar också. Ibland har jag samma i flera månader och sen vill jag ändra å så har jag det i några dagar, ändrar igen o.s.v. Roligt hur man en dag kan känna sig jättefin, till att en annan dag känna sig HELT SUNKIG :) Idag är en bra dag ;)
 
 



Fortsätt ha världens bästa fredag!! :)

Blågylta

I skolan läser vi kemisk miljövetenskap. När jag pluggade lite idag så lärde jag mig om en fisk! Det kan man inte tro med tanke på att jag pluggade på olika ekosystem och biom/biotyp o.s.v. Men på föreläsningen talades det lite om fenotypisk plasticititet, vilket innebär att en organism kan ändra sitt utseende beroende på hur miljön ser ut (utan att det är någon ändring i dess DNA). Blågyltan (fisken i fråga) är väldigt speciell! Blågyltehanen är blå och orange och en av våra mest färgglada fiskar och honor är ljusare och mindre färgglada. En hane lever ofta ihop med flera honor, när hanen lämnar honorna tar den största av honorna hans plats och har inom några dagar bytt kön! Inom några månader har den också växt till sig och blivit med färgglad. Det finns alltså så kallade terminala hanar, dessa var honor från börjar men som vid en viss ålder (mellan 7-13 år) blir hanar! Finns massor med häftiga exempel på hur djur/växter anpassar sig. Väldigt intressant faktiskt...
 
BLÅGYLTAN! Himla vacker fisk.
 
Tänk om man kunde bli typ man för att passa in på herrtoan helt plötsligt, eller bli en bänk för att höra hem i föreläsningssalen ;) haha. Kanske överdriver lite, skulle ju skriva ett lärorikt inlägg!

Frukost

Sitter och äter frukost framför tv:n. Alla dagar har varit sig lika nu ett tag! Utöver onsdagen då jag jobbade. Annars har jag stigit upp runt 9-tiden, ätit frukost, kollat på våra bästa år (ja jag tittar) och sen gjort mig iordning, ätit lunch och hoppat på cykeln till skolan. Så ser det ut när man börjar 13:15, världens mest onödiga tid.
 
 
 
 
Idag vaknade jag halv nio, hade dock kunnat sova ännu längre. Vad är det som gör att man vill sova så himla länge? Jag är faktiskt inte den morgontrötta personen egentligen. Kanske dags att googla detta ;D Fast googlar man trötthet och andra symptom på google kommer det bara stå att man är dödsjuk/cancer.
 
Idag åker vi till Orust! Inte varit där uppe på några veckor nu, så det är väl dags.

Nytt in

Notera nu att jag BEHÖVDE ha detta ;D Jag behövde ett par ballerina - Egypten ev Teneriffa.. Hello? Å jag behövde något mer i spets (lite svårare att motivera varför jag behövde det) men låt oss lura oss själva till detta.
Dags att laga mat och plugga lite kanske :) Försov mig ju imorse, så det blir straffplugg på det.

BILD... Nu är det shoppingförbud tills i Egypten. På kläder alltså ;)
 
Det var ett par vanliga vita ballerina, känns lite overkill att fota det. Nu ska jag inte blogga mer idag ;)

Personkemi

En sak som fascinerar mig en del är hur man ibland kan träffa människor som man direkt "klickar" med. Det kan kännas att man känt varandra jättelänge eller att man helt enkelt bara är på exakt samma våglängd. Detta händer då och då. Antagligen beror det väl på att man har samma åsikter och humor "att man talar samma språk". Ett sätt dock att göra det enklare är tydligen att man försöker spegla den andra personens kroppspråk. Om personen man träffar skrattar ofta, gör det du också! Om personen använder mycket kroppspråk, försök göra liknande rörelser! Vi söker personer som liknar oss, som förstår oss. Så därför kommer detta med stor sannolikhet att göra det enklare att få "en ny vän". Rätt intressant. Det är nog ganska viktigt att inte övergöra saker, om personen man träffar kliar sig i huvudet hela tiden kanske man inte ska härma just den rörelsen.. Men att göra det lite lätt gör att den andra personen känner sig mer trygg och man "synkar" med varandra.
 
En god vän, som det klickade med första dagen!
 
Man kan förmedla mycket med kroppspråk, utöver att hitta en vän. Man kan med sin hållning förmedla att man är självsäker, att inte flacka med blicken, visa intresse i ögonen genom att titta på någon, man kan stå med händerna i kors för att visa att man är "stängd". Massor kan man göra! Ett tips om man vill ha en större chans att få ett "ja" på ett förslag så ska man komma på personens högra sida och stå där medan man frågar det man vill veta. Då är chansen större till ett positivt svar! 
 
 
 
 
 

face-look

 
 
 
 
Youtubat igen!! ;D På sminkning alltså. Hittade några fina. Men alla har ju inte samma slags form på ögon och ögonlock. Vissa sminkningar syns jättemycket på några människor medan ögonlocket täcker sminkningen på andra. Så det är svårt att hitta någon som liknar en själv och som har bra tips.
 


Svartvitt visar ju bra tänkte jag ;) haha


Såhär ser jag ut idag, då vet ni det.
 

12 TIMMAR

Vaknade helt besviken på mig själv. Skulle gått upp senast åtta. Men jag sov tydligen genom allt imorse. Sov 12 timmar sträck. Visst var jag trött igår. Men jag hade verkligen tänkt gå till skolan idag på första föreläsningen! Så nu får jag gå på eftermiddagsföreläsningen då... AHHHHH.
 
Jeanne skickade denna fina bilden till mig när vi lekte med grisorgan en lektion ;D Jättetrevligt.
 
 
Ska hämta ett paket på posten sen med, DET SISTA!! Lovar ;) haha.

Bulle

Jonas skickade en bild till mig idag när han fikade (För jag äter ju inte onyttigt fram till Egypten) så för att jävlas gissar jag att han skickade iväg en bild.
 
 
Där han äter VÄRLDENS största bit bulle. Tack för den.
 

Ser på bonde söker fru, mysigt program!! :)

Lampa

Blev någon förvånad över att det var fint väder hela dagen fram till att det var dags att cykla hem? Dock blev hemfärden lite ljusare av att en man frågade om jag ville ha en baklykta till cykeln. Först trodde jag att han var spritt språngande tokig! Så jag sa nej och cyklade vidare. Sen sa han: Men det är bara det att jag har två, så tänkte att du ville ha en" å så räckte han mig en lampa.. Det finns hopp för mänskligheten gott folk!! :)



Nu ska här lagas mat. Jag är helt slut efter 2 timmars cykling och en arbetsdag med många tunga lyft. Värker i benen! Kramhaj.

KappAhl

Idag jobbar jag på KappAhl! Med att sortera ut accessoarer. Rätt gött faktiskt, lite skönare än att sitta och galga kläder åtminstone. Cyklade hit, jobbigt att gå upp efter fem på morgonen och sen hitta motivation till att sätta sig på cykeln hela vägen till Mölndal. Men det är skönt när det är gjort. Kommer vara jättetrött ikväll, tur då att vi har liiite sovmorgon imorgon! :D Wopa. Börjar 10:00 och slutar 15:00 Det är nog dom bästa tiderna faktiskt. Oh well. Back to work.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mat vi åt häromdagen, jättegott! Pasta, såsen är med champinjoner, halloumi-ost och lättcremefraiche. :)
Ätit massor av gott det senaste, igår gjorde jag en fiskgryta och dagen innan crepes! YUM. :D

Att hålla ihop

Det forskas ju såklart på varför förhållanden håller och varför de tar slut, jag undrar dock om det finns en "sanning". Vissa relationer håller ju helt enkelt inte av flera olika anledningar. Just varför vi firar sex år tillsammans i vinter i Egypten är svårt att svara på. Antar att vi skrattar mycket tillsammans, att ha nära till skratt är någonting som är väldigt viktigt för mig. Jag tror att skratt är någonting som kan ta bort tidigare uppbyggda spänningar och/eller vara någonting som gör att man kan känna en viss samhörighet med någon. Medan humor är någonting helt annat, humor är någonting jag kan gömma mig bakom när jag inte vågar stå för vissa saker eller när jag helt enkelt tycker att någonting är jobbigt - Jag kan ju inte skratta och gråta samtidigt...
 
Däremot är tillit en fråga som jag är lite mer klyven till. Vilket väl är ganska personligt och inget man behöver skriva ut massor av detaljer i sin blogg. Men att inte lita på någon försvårar ju helt klart mycket för en själv om inte annat.  Till exempel om ens partner ska ut och festa på kvällen och man själv ligger hemma i fosterställning och bara skriker "ångest". Men jag litar helt klart på J när det gäller frågan om vi vill samma sak i förhållandet - det vill vi. Jag vet att han vill detta lika mycket som jag. Därmed känner jag väl snarare respekt än att jag litar på att han aldrig skulle göra ett misstag. Vilket väl också grundar sig i att även jag är mänsklig och kan göra misstag. Litar man inte på sig själv tror jag inte att man kan lita på någon annan..
 
Sista grejen jag tror när det gäller att hålla ihop är att ta saker direkt när det kommer upp. Jag är VÄLDIGT bra på att hålla saker inne och tillslut kan världens minsta lilla pytte pytte grej vara en atombomb. Men om man bara direkt säger att osten kanske inte borde ligga på golvet, dåligt exempel men jag är i en glad sinnestämning just nu haha - men om jag säger det direkt så kommer jag inte få världens anfall när det händer något liknande igen.
 
Spretigt inlägg kanske - Men i slutändan är det väl bara att kommunicera och att vara väldigt fysiska med varandra. Det tror jag man vinner på i längden. Göra små saker i vardagen, bara att klappa en på armen, en kram, några fina ord - Då har man kommit en lång väg.
 
 

Skvätt

Ovanligt nog bjöd Göteborg, å du kära stad, på regn på cykelturen hem! :) Inte nog med att vatten kom uppifrån, så valde även en moppedist att åka förbi i en väldans fart rakt i en vattenpöl och bjöd mig på en alldeles gratis dusch :) Tackar vi för du okände man.
 
 
Jag fick sms förut om att jag ska jobba imorgon! Äntligen? ;D Visst hade en ledig dag varit väldigt skönt och jag kommer med stor sannolikhet ha ångest imorgon när klockan ringer någon gång efter 05:00. Men jag behöver jobba lite då vi ju ska boka Teneriffa om tentorna är godkända! Men det vet jag inte - väntar med spänning. På måndag har det gått exakt 21 dagar (så mycket tid de max får rätta tentorna på) sen första tentan gjordes. Om tentorna är godkända så bokar vi, är dom inte det får väl Jonas åka själv... Isåfall är vi hemma i 13 dagar efter Egypten innan vi åker igen. Låter OK i mina öron.
 
Nu ska lille jag laga torsk! Sen meka lite med min cykel så att den är säker att cykla på imorgon till Mölndal. Bromsen fungerar visst inte längre så bra och däcken är rätt opumpade. Allt detta ökar dock spänningen med att cykla. Idag fick jag nästan inte stopp i en backe, så vad händer imorgon? ;)
 
 
 
 
 
 

Livet

Rubriken blev ju jättedjup, men jag tänkte skriva något i stil med "Livet är kort" men sen kom jag på att min gammelmormor är 94 år och pigg och kry. Att ta vara på livet kanske vore mer korrekt. Helt plötsligt förlorar man någon man älskar eller så kanske man själv inte finns längre. Men det är lättare sagt än gjort. Så fort man blir påmind om livets orättvisor så tänker man på att "ta vara på livet" i ca ett dygn. Sen återgår man till sitt vanliga vardagslunk. Jag försöker se till att jag hör av mig till mina föräldrar ibland till exempel. Men ofta kan det gå flera veckor innan vi hörs, alla har ju sina egna liv och saker man gör, samma gäller mina bröder.
En bild på min gammelmormor som jag snodde av min moster Carin! Hoppas det är OK... Hon är ju en förebild när det kommer till livet!
 
Ibland får man känslan av att dagarna bara rinner iväg, att man inte hinner någonting annat än det man bara gör på ren rutin varje dag. Då tror jag det är viktigt att helt plötsligt bara hitta på något helt annat! Typ vad som helst, ta en fika med en vän, åka gocart, sticka och bowla, boka in något lite längre fram att se fram emot!
 
Nu ska jag piffa mig en smula upp, sen läsa lite innan föreläsningen och cykla till skolan. Can't wait.

Pudel

Av någon outgrundlig anledning satt jag i soffan igår framför solsidan och av ren uttråkan så flätade jag små flätor i delar av håret, glömde ta ur dom när jag skulle sova och nu ser jag ut som en pudel i håret - Men bara typ halva. Haha. Jättefint, inte.
 
 
Hehe schnögg

 
 
Det var föreläsning och sen övning i skolan idag. Imorgon är det samma tider. Hur tänker dom? Har massa tid på morgonen att fixa mig, ser ut som jag ska på fest varje dag :D Mest för när jag har tråkigt - så sminkar jag mig, fixar håret, ansiktsmask, allting annat än att plugga med andra ord.
 

Sträckningar

Något jag ofta gör fel när jag ska träna är att jag lägger för lite tid på att värma upp, jag vill köra på direkt! Jag är ju en rätt rastlös typ. Men om jag skulle lägga en kvart på att värma upp ordentligt skulle jag nog minska risken för att sträcka mig rejält. En stukning är ju att ett ligament eller ledband runt en muskel sträcks ut eller belastas alldeles för hårt. En stukning är det när det är runt armar, handleder och fötter. När detta händer på större muskelgrupper som mage och lår så kallas det för sträckning, detta brukar medföra svullnad på grund av en inre blödning runt muskeln. - Nu vet vi det.
 
 
Själv trodde jag att det fanns massor av saker att göra för att förhindra sträckningar, men tydligen är det bara att värma upp och tänja försiktigt. Jag ska väl erkänna att jag är dålig på detta. Igår innan träningen så sprang vi ju dock, men jag blev inte varm i kroppen. Utan frös fortfarande lite, vilket mirakulöst nog betydde att jag då inte var varm ;) Smart tess. Nästa träning då SJUTTON ska jag bli varm, jag ska svettas som en liten minigris innan jag gör något förhastat. Så tråkigt att behöva gå av träningen innan den ens börjat...
 

 

Hurghada

Häromdagen såg vi på nyheterna, de talade om terroristhot mot hotell/resorter på Egypten under julhelgen. Allt man kan läsa om Egypten kan man väl i stort sett läsa om alla andra länder också. Inför Thailand stod det massor med saker och varningar, men väl där var det inga problem. Däremot blir man ju såklart lite uppskrämd, eller snarare att man får en ovilja till att åka. Till exempel hajattackerna som skedde i Sharm El Sheikh, däremot var ju med största sannolikhet hajarna lockade dit av människor. Risken att det skulle ske igen är väl minimal. Även oroligheterna sen Mubaraks avgång har ju lagt sig vad jag har förstått, verkligen inte insatt i landet så sett. Har läst en hel del, mest om vad som är viktigt att tänka på. Till exempel att inte klä sig alldeles för utmanande utanför hotellet - vilket jag ju ALLTID brukar göra ;) Eller att dricksa ofta och vara försiktigt med hygienen så man slipper ha ont i magen. Vilket ju såklart är allmänna tips. Inför Thailand tog vi massor av sprutor och även dukoral för magen. Vi blev inte sjuka, men det finns ju inget som säger att vi hade blivit det om vi inte hade tagit dukoral. Better safe than sorry.
 
Artikeln om terrorhotet - Kan läsas här
 
Gose i Thailand!
 
Skall plugga lite nu innan skolan! Världens mest onödiga tider att börja 13:15 och sluta 17:00 hela tiden. Istället för att börja typ 9, då hade jag trivts som fisken i vattnet ;D
 
 

Idiot

Haj! Jag fick åka med Caroline i bilen till träningen idag vilket jag tyckte var kanon :) Jag hann bara värma upp lite innan jag kom på den geniala idéen att jag ska ta i allt jag har och skjuta fotbollen mot mål. Men blir det inte så då att jag sträcker låret ut av bara helvete? :) joho då. En tjej sa det också att hennes pappa hade sett att jag skulle träna där, så sa han "ah det är hon som jämt skadade sig" yes thats me!

Kul ändå med handbollen jag kämpa på med vissa övningar ändå.


Söndag

Goood förmiddag. I det fina vädret igår (?) så åkte jag och Jonas till Freeport! :) Vi gick runt där och kollade och sen åkte vi vidare till Kungsmässan för att kolla lite i butikerna där. Det var väl det mest spännande som hände igår tror jag. Resten av kvällen spelade vi spel och såg på "så mycket bättre." Våra grannar hade fest igår när vi skulle sova, däremot spelade dom inga typ club-dunka-dunka-låtar utan mest typ skogshuggar pop eller hur man nu ska förklara vad det var. Det var även lite Ronan Keating över det hela. Jag började fnissa högt för mig själv för jag såg vår granne framför mig sittandes själv där nere och sjunga med och dansa till skogshuggarlåtarna för att låtsas att han har fest. Men Jonas blängde bara på mig som vanligt haha. Är man trött så är man! Efter lite sparkande i golvet för att "visa" att dom kanske inte behöver spela så jäkla högt efter 01:00 på nätterna (speciellt med tanke på den nyfödde bebisen som dom bor granne med) så somnade vi trots allt :D
 
 
 
 
Idag blir det handboll! Ska även storhandla mat, sen är en ny vecka på ingång. Inte fått något erbjudande om att jobba på några veckor, funderar på att skriva vilka dagar jag kan så dom fattar ;) haha. Blir ju dyrt nu med resande.

Tvätt

Dagens roliga - tvätten! Verkligen.. Men vi stod upp till öronen i tvätt faktiskt och idag fanns en ledig tid. Plus att jag inte har några föreläsningar. Tvätta är väl inte så jobbigt egentligen, mest ett nödvändigt ont. Ikväll blir det nog x-box med Jonas haha! Han köpte ju ett igår. Så får vi se om vi får igång det hela. Jag ska ju vara superteknisk, detta skröt jag om för Linda när vi skype:a häromdagen och precis efter jag sagt det, dog hela datorn och jag kunde inte få igång micken sen.. Fick försöka mig på teckenspråk fram till att jag faktiskt kom på hur man satte på mic och kamera igen. ;D Bra Tess. Riktigt mys att prata med Linda, man blir avundsjuk på hur underbart allt verkar och att få uppleva någonting helt annorlunda. Unnar henne allt bra, finaste tjejen!
 
 
Haha synd att modet ändras.
 
Jag tänkte ju försöka mig på något slags "träningsprogram" nu innan Egypten. Tänkte dock börja lite lätt nu och sen köra stenhårt från och med 24 november. Det är roligare att ha ett mål! Mitt mål är att känna mig trygg på stranden när jag har bikini, inget annat. Däremot bryr jag mig väl inte jättemycket, men det är roligare att känna sig snygg och självsäker än att vilja gömma sig i vassen (finns det vass där?) ;D Jag tänkte försöka hitta något som inte är så specifikt på vad man måste träna, utan mer hur många timmar/pass man borde lägga ner. Jag tänker mig att det ska vara väldigt varierande med, cykla, hopprep, löpning, styrka, handboll, badminton.. Har en vecka att lägga på gym med om det skulle komma till användning kanske... Tåls att planera! :) Ska ju kunna ingå i all tentahets med fram emot sista veckorna. Men det blir nog ett skönt avbrott från allt stillasittande. Målet i längden är ju att alltid ha en bra grundkondition. Det handlar ju i slutändan mer om att må bra, än att se bra ut. = PLUS OM MAN KAN FÅ BÅDA :D
 
/Tess That is Tvätting All Day

Pubrunda

Jag kanske inte ska kalla det jag gjorde igår en pubrunda, då vi stod i en del köer (jag gick inte in någonstans) innan jag hoppade på cykeln och åkte hem! :) Vi började 08:00 i skolan och gick hela vägen till 17:00, med andra ord var man rätt trött innan vi ens kommit ut från föreläsningssalen. Direkt efter sista föreläsningen som jag förövrigt inte kommer ihåg ett ord av förutom typ "functional unit" - betydelsen av ordet är det lite värre med.. Google? Så gick vi till landala förbi systemet och sedan coop. Därefter var Lovisa snäll nog att låta mig och Mathilde hänga på henne hem innan vi gick till Jonas för att träffa resten. Målet med kvällen var väl som vanligt att "vara ute tidigt" men det brukar väl oftast gå sådär halvbra. Det är ju alltid trevligt hemma hos någon innan man går ut. :)
 
 
Jag beslutade mig för att spela lite gitarr, jag är ju en hejdundrade talang på detta. Det som försvårade lite bara var väl att strängarna inte satt på gitarren utan hängde fritt i luften.
 
Sen missade jag ju att träna igår då vi hade en lång skoldag och sen direkt gå på alkoholen så jag passade på.. Klarade EN hel med denna 11 kgs hantel.
 
När jag skulle låsa upp cykeln kom två förfriskade killar fram och frågade "om jag stal snykeln." Så sa jag att jag har stulit en del snyklar i mina dagar. Sen pratade dom en stund och hjälpte mig låsa upp snykeln, för att sedan fråga om jag inte skulle kröka vidare med dom och sedan ligga med en av dom.. Jag tackade ju såklart vänligast för det fina erbjudandet. Men sa att jag nog trots allt måste bege mig även om det lockar att stanna när ni säger det på det sättet... - Allt som allt en trevlig kväll!
 
Dags för att ta tag i dagen! :) Skall tvätta, plugga och vara allmänt en kvinna :P
 

Pubrunda

Hello! Idag är det Chalmers Pubrunda.. Tänkte hänga där en stund tror jag, men det blir nog inte så sent dock! Ska cykla hem nämligen med en pannlampa haha! Bättre än inget... Sen är vi lediga imorgon igen, lediga mycket! Ska väl försöka få tag i böckerna idag också.. Lite jobbigt att inte kunna plugga på allt. (Tänkte ju ligga i fas)
 
 
KOLLA VA LÅNGT HÅR JAG HADE? Är nog där snart igen, men måste klippa det. Är ju kortare bak då jag hade page för hundra år sedan... ;D Haha! Onödigt å lägga massa pengar på att jag vill ha det avklippt rakt dock. Får be en snel ven.
RSS 2.0